Pénzügyi sztrájkveszély

2010. október 18., hétfő, Közélet

Ismét sztrájkveszély fenyeget a pénzügyben, miután Gheorghe Ialomiţianu pénzügyminiszter visszavonta ígéretét az ösztönző jutalékok tekintetében: nem hagyja jóvá azok kifizetését sem augusztusra, sem szeptemberre.

A tárcavezető szerint a a szakszervezetisek kérései elfogadhatatlanok, nem kaphatnak jutalékot pusztán társadalmi kritériumok alapján. ,,Készen állok folytatni a tárgyalásokat. Csak a kompetencia lehet az egyetlen kritérium, aminek alapján valaki ösztönző jutalékot kaphat. A szakszervezetek viszont azt szerették volna elérni, hogy társadalmi kritériumok alapján kapják meg a ju­talékaikat" — jelentette ki Ialomiţianu.
Vasile Marica, a Sed Lex érdek-képviseleti szervezet vezetője kijelentette: ha nem jut egyezségre a miniszterrel, lemond. Ebben az esetben viszont a szakszervezetisek megsza­kítják a munkát, és csak ak­kor folytatják, ha Ialomiţianu visszaadja mandátumát.
Az Adó- és Pénzügyi Hivatal (ANAF) elnöke, Sorin Blejnar bejelentette: meghatározták a pótlékok kiosztásának kritériumait, amelyek lehetővé teszik a jó teljesítményű hivatalnokok fizetésének kiegészítését. Három szempontot vesznek majd figyelembe: a behajtási kvóta teljesítését, a megszabott kereten felül behajtott összegeket, valamint azt, hogy az illető megye milyen helyen áll az adóbevételek szempontjából.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1396
szavazógép
2010-10-18: Közélet - :

A nyugdíjbefagyasztás éve következik

A jövő év költségvetési tervezetéből kiderül: a nyugdíjpont értéke megegyezik a 2010-es értékkel, azaz 732,8 lej lesz. Befagyasztják a 350 lejes szociális nyugdíjat is.
2010-10-18: Közélet - :

Progresszív adórendszert ígér az SZDP-program

A Szociáldemokrata Párt (SZDP) hét végi rendkívüli kongresszusának több mint 4500 küldöttje elfogadta a párt szakosztályai által javasolt kormányprogramot, amely progresszív adórendszert ír elő 35 százalékos felső adózási szinttel.