Sport

2010. október 20., szerda, Sport

Minifoci
* Az elmúlt hét végén megkezdődött a csernátoni kispályás labdarúgó-bajnokság. Lássuk az első forduló eredményeit: Brooklyn—Haverok 8—3, ScrewBolt—Mimella 2—7, Gabapró—Szabikon 5—2, Rétyi Barátok FC—Csernáton 2—4, Maksa—Albis 11—2. A második fordulóra október 22-én kerül sor.

* Előreláthatóan október 26-án rajtol a zabolai minifoci-bajnokság. A küzdelemsorozat szervezője, Fejér Sándor október 21-ig fogadja az érdeklődő csapatok jelentkezését kizárólag Zabola község területéről.


Labdarúgás
* A Dinamo nyerte az I. liga 11. fordulójának Steaua elleni rangadóját. A vasárnap este lejátszott mérkőzésen a ,,vörös kutyák" két tizenegyesből — Ad. Cristea és M. Nicolae — lőttek gólt, a katonacsapat találata pedig B. Stancu nevéhez fűződött. Az eredmények: Dinamo—Steaua 2—1, Kolozsvári U—Brăneşti 2—3, Brassói FC—Craiova 0—3. A pontvadászat élén a Galaci Oţelul áll 25 ponttal, második a Temesvári FC 23 ponttal, harmadik a Rapid 21 ponttal. A Steaua ötödik (18 pont), a Dinamo hetedik (17 pont), a címvédő Kolozsvári CFR csak a tizenegyedik (12 pont).
* Ma további nyolc mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre. A harmadik forduló második játéknapjának párharcai közül kiemelkedik a címvédő Internazionale és a Tottenham Hotspur találkozója. A mérkőzések: A-csoport: Twente—Werder Bremen, Internazionale—Tottenham Hotspur (21.40 óra, RTV1); B-csoport: Olympique Lyon—Benfica, FC Schalke 04—Hapoel Tel Aviv; C-csoport: Glasgow Rangers—Valencia, Manchester United—Bursaspor; D-csoport: FC Barcelona—FC Köbenhavn, Panathinaikosz—Rubin Kazany. Minden találkozót este háromnegyed tíztől rendeznek meg.


Eltiltották LaShawn Merrittet
Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége huszonegy hónapra eltiltotta a 400 m-es férfi síkfutás jelenlegi olimpiai és világbajnokát, LaShawn Merrittet. A 23 éves sportoló egy recept nélkül kapható potencianövelővel akadt fenn. Merritt a szer használata miatt három ellenőrzésen is pozitív eredményt produkált, először tavaly októberben, majd decemberben, végül idén januárban. Merritt versenyengedélyét azonnal felfüggesztették — amit ő el is fogadott —, így az eltiltás 2009. október 28. óta ,,ketyeg".


Az olaszok nem fogadják el az újrajátszást
Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) szerint nem fogadható el, hogy újrajátsszák a múlt kedden szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt, szerbek elleni Európa-bajnoki selejtezőt. Antonello Valentini, a FIGC főtitkára hétfőn úgy fogalmazott, hogy ha elfogadnák a szerbek erre vonatkozó felvetését, az ajándék lenne a szerb válogatottnak. A genovai találkozót a vendéghuligánok miatt nem lehetett megrendezni. A drukkerek már napközben összecsaptak a rendőrökkel, és saját csapatuk buszát is megdobálták. Nézőtéri rendbontás miatt eleve később kezdődött a meccs, amit aztán a 6. percben, idő előtt le kellett fújni. A rendbontásban 16 ember megsérült, a genovai polgármesteri hivatal legalább 80 000 euróra becsülte a városban keletkezett károkat. A Politika szerb újság értesülése szerint két drogbáró 200 000 eurót fizetett 60 szerb szurkolónak, hogy botrányt okozzanak Genovában. A randalírozók közül nyolc ember, köztük a főkolompos, a mérkőzés alatt fekete csuklyával a fején a kerítés tetején pózoló, agyontetovált Ivan Bogdanov — a legnépszerűbb szerbiai futballklub, a Crvena zvezda egyik szurkolói csoportjának 29 éves vezetője — Olaszországban van őrizetben. Az olaszok szerint őket nem terheli felelősség. Az európai szövetség október 29-én dönthet az ügyben.

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-10-20: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Színház
* A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színház ma 11 órától a Ion Creangă meséje nyomán készült Fata babei şi fata moşneagului (Anyó lánya, apó lánya) című előadást játssza a stúdióteremben Mi­rela Bucur rendezésében, csütörtökön 19 órától az Îngerul şi Floarea (Az Angyal és a Virág) című, Antoine de Saint-Exu­péry A kis herceg könyvének színpadi adaptációja látható a stúdióteremben. Helyet előjegyeztetni a 0267 315 324-es telefonon lehet.
2010-10-20: Máról holnapra - Sylvester Lajos:

Schmitt Pál politikai sportteljesítménye

Schmitt Pál romániai látogatásának bukaresti programja sportos iramú volt, a fair play jegyében fogant, az erdélyi — marosvásárhelyi, nagyváradi — nemkülönben. A magyar államfőnek jelentős nagyköveti, hatalmas magyar és nemzetközi sportköveti tapasztalata van, személyi adottságai is alkalmassá teszik a diplomáciai kapcsolatteremtésre, ami, természetesen, mint jelen esetben is, a partner, a partnerek hasonló reagálását indukálja.