Öngyilkos merénylők a csecsen parlamentben

2010. október 20., szerda, Világfigyelő

A Csecsenföld parlamentjében tegnap reggel kitört lövöldözés kezdete után a terroristákat meg is semmisítették — jelentette ki az Oroszországhoz tartozó autonóm köztársaság elnöke, Ramzan Kadirov Groznijban.

A terroristákon kívül az akcióban három ember vesztette életét. A terroristák egyike közvetlenül a parlament épületénél felrobbantotta magát, két másik pedig behatolt az épületbe, és elbarikádozta magát a földszinten, de a különleges hadművelet során mindkettő felrobbantotta magát. A támadókon kívül két rendőr és egy civil személy vesztette életét. A sérültek száma 17, közülük hat rendőr és 11 polgári személy.
A RIA Novosztyi hírügynökség értesülése szerint a képviselők érkező autói között behatolt a parlament területére egy személyautó, amelynek két utasa öngyilkos merényletet követett el, további két fegyveres pedig bevetette magát az épületbe, és tűzharcba kezdett az őrséggel. A források szerint a lövöldözés néhány percig tartott, majd a bent lévő civileket — köztük a parlament elnökét — evakuálták. Szakértők szerint az épületben esetleg pokolgépet helyezhettek el, ezért a helyszínen a fegyveresek megsemmisítése után tűzszerészek láttak munkához. Később mindenki visszatérhetett az épületbe, és a parlament ülése a korábbi terveknek megfelelően megkezdődött.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-10-20: Világfigyelő - :

Magyar oktatásfejlesztési stratégia a Vajdaságban

A szerbiai magyarok kulturális autonómiájának legfőbb szerve, a Magyar Nemzeti Tanács (MNT) elfogadta az oktatásfejlesztési stratégiát.
2010-10-20: Világfigyelő - Váry O. Péter:

Röviden

Elismert költségvetési trükkök
A Fidesz szerint azzal, hogy a szocialisták megszavazták a parlamentben a zárszámadási törvényt, elismerték, hogy a Bajnai-kormány 2009-ben a költségvetés zárásakor és az idei büdzsé elkészítésekor költségvetési trükkök tucatjaival, százaival valótlan képet tárt az Országgyűlés elé a büdzsé helyzetéről.