Doktor Bubó eseteiCsigacsalogató

2010. október 21., csütörtök, Család

A tévé hetek óta hirdette fő műsoridőben, a rádió harsogta reggeltől estig, és Kerekerdőn a csapból is az folyt, hogy takaros, csinos, szép, házias, de szerény csigalányok jelentkezését várják, akik szívesen lennének Csigaházi Csongor, a híres porceláncsiga feleségei.

Csongor kétes múltjáról csak sejteni lehetett egy-két dolgot. Amiről mindenki tudott, hogy a harmincas évei végén visszavonult csigaházába, és csak nemrég került elő, amikor egy valóságshow-ban bejelentette nősülési szándékát. Még mindig sima arcát kecsesebbé varázsolta a smink, és a csáb­erőt csak fokozta a háttérben kirajzolódó porcelánpalota.
Lett is érdeklődés, hirtelen minden szemrevaló csigalány férjhez szeretett volna menni, és mint kiderült, némelyikük már gyerekkortól szerelmes volt e menő csigába.
Csiga Csillát, a bájos csigalányt is elfogta a láz, és remegő csápokkal, lesütött szemekkel, de jelentkezett a válogatásra. Kerekerdőn mindenki érte drukkolt, mert köztudott volt, hogy mindennap kisepri kicsiny házacskáját, előre köszön a szomszédos Káposzta Lepkének, és kellemes, vidám teremtés.
Az első fordulóban tovább jutott a kis kedvenc, aztán egyre kevesebben marad­tak a mezőnyben, mígnem végül Csilla került a döntőbe Csellengő Csengelével, a csóré csigák képviselőjével.
Csilla takaros kis házat rendezett be, és illatozó ebéddel akarta elhódítani a vőlegényjelölt szívét, miközben felvázolta neki a nagyvilág pénz-piac-ingatlan helyzetét.
Csengele először szemérmesen tekergőzött, majd egyre nagyobb hévvel vetette bele magát a táncba, meg-megcsillantva szépen olajozott testét, és vacsora helyett dicsőítő himnuszt tálalt fel Csigaházi Csongornak, mely a vőlegényjelölt szépségéről, okosságáról és csalhatatlan meglátásáról szólt.
Mikor már a közönségről is patakokban folyt a veríték, kihirdették a nyertest, Csellengő Csengelét, aki szintén bejárta a nagyvilágot, s végre itt meglelte az igazi szerelmet.
Az ujjongás, döbbenet, aztán a tömeges ünneplés közepette senki sem figyelt Csiga Csillára. Akkor támadt csak nagy riadalom, amikor a rigó elfüttyentette, hogy egy könnyben úszó csigát látott, amint éppen vonszolta felfelé magát az elhagyott sóbánya ösvényén.
Doktor Bubó rögtön megértette a dolog súlyosságát, hiszen a só nagy mennyiségben nem csak káros, hanem csigáról lévén szó, egyenesen életveszélyes.
Még éppen időben sikerült elérnie az elalélt csigalányt. Egy káposztalevélben élesztgette a doki a csalódástól és a sótól elgyengült Csillát, amikor odaért az egész tévés stáb.
Mindenki a megmentett lányról beszélt, a szerelemről, a csalódásról. Az egyik híres szerkesztőnek is csordultig telt a szíve az érzelemtől, s helyben megkérte Csilla kezét.
A közönség tapsolt, s az élő műsor folytatódott... most már más helyszínről.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-10-21: Sport - :

Szabadság focival (Teremlabdarúgás, I. liga)

Annak ellenére, hogy a román teremlabdarúgó-válogatott Bra­zíliában vendégeskedik, és a teljes I. ligás futsalos mezőny kényszerpihenőn, a KSE október 24-én bajnoki mérkőzést játszik.
2010-10-21: Család - :

Képernyő és pszichológiai problémák

A napi két óránál többet televíziózással vagy számítógépes játékokkal töltő gyerekeknél nagyobb kockázattal jelentkeznek pszichológiai problémák — közölték tanulmányukban brit kutatók.