Hogy mik vannak!

2010. október 26., kedd, Magazin

A tudománypártoló tolvaj
Boldoggá tett egy professzort a tolvaj Svédországban: ellopta a tudós laptopját, de visszaküldte a tartalmát, mármint a benne lévő szöveget. ,,Nagyon boldog vagyok! Visszatért az emberiségbe vetett hitem" — lelkendezett a Västerbottens-Kuriren svéd lapnak a kutató. A tolvaj egy hét elteltével küldte vissza USB adathordozón a laptop teljes szövegtartalmát. A letöltés több órájába kerülhetett a tolvajnak.

... és a jótékony
Mindenét visszaadta áldozatának egy rabló, miután megtudta, hogy hajléktalan. A rablás a pennsylvaniai York városában történt. Egy férfi pisztollyal megfenyegette az éjszakai utcán baktató áldozatát, és ráparancsolt, hogy pakolja ki zsebei tartalmát. Pénztárca, mobiltelefon, egy MP3-lejátszó és cigaretta volt a zsákmány. Amikor a rabló megkérdezte, hogy ez-e mindene, a férfi elmondta, hogy nincs semmi egyebe, és hogy menhelyen lakik. A rabló erre mindent visszaadott, mondván ,,az más", és továbbment.


Kelj fel, és járj! — mondja a szék
Beszélő széket fejlesztett ki egy német tudós, amely figyelmezteti a benne ülőt, hogy ideje lenne felállni és mozogni, vagy testhelyzetet váltani. Risto Kiova, a bielefeldi egyetem kutatója kollégáival nyolc érintésérzékelőt épített a székbe: négyet az ülőkébe, négyet a hátlapba. A bútor ezek alapján tudja eldönteni, hogy ,,vendége" egészségtelen testhelyzetben ül-e, vagy ha nem, mennyi ideje nem mozdult. A döntést természetesen a székbe szerelt számítógép hozza. Kiova szerint a szék irodákban, iskolákban, otthon egyaránt használható.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1376
szavazógép
2010-10-26: Magazin - :

Szupergyors vasutat fejleszt Kína

A jelenleg elérhető vasúti technológiáknál is gyorsabb, 500 km/órás átlagsebességgel közlekedő vonatok fejlesztését kezdik meg Kínában.
2010-10-26: Világfigyelő - :

A pártokkal egyeztetett Schmitt Pál

Megkezdte az egyeztetést Schmitt Pál magyar köztársasági elnök tegnap délelőtt a parlamenti pártok frakcióvezetőivel. A hírek szerint az új alkotmányról, a jövő évi költségvetésről és az új legfőbb ügyészről tárgyal a politikusokkal.