A Hídnak jó

2010. október 26., kedd, Világfigyelő

A szlovákiai Híd párt üdvözölte a Velencei Bizott­ságnak a szlovákiai állam­nyelvtörvény­ről készített értékelését,

miszerint konfliktus nélkül létezhet egymás mellett a többségi lakosság államnyelvhasználati, illetve a nemzeti kisebbségek anyanyelvhasználati joga. ,,A bizottság következtetései a többségi lakosság és a nemzeti kisebbségek pozitív viszonyán alapszanak" — olvasható a magyar—szlovák polgári párt állásfoglalásában.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-10-26: Világfigyelő - :

Az EB előtt a szerb csatlakozás

Az EU-országok külügyminiszterei tegnap Luxembourgban úgy döntöttek, hogy véleményezésre átküldik Szerbia tavaly decemberben benyújtott uniós csatlakozási kérelmét az Európai Bizottságnak, az unió legfőbb végrehajtó testületének.
2010-10-26: Világfigyelő - Bogdán László:

Magyar Tükör

Az ötvenedik évfordulóval ellentétben — amikor hihetetlen dolgok történtek a pesti utcákon, és rohamrendőrök verték szét, gumibotozták, gumilövedékekkel lőtték, és százával tartóztatták le a sokszor ártatlan felvonulókat (a kivizsgálások folynak, a felelősöket még mindég nem nevezték meg, a fő kérdés továbbra is az, hogy ki is adott utasítást Görgényi akkori rendőrfőkapitánynak a magyar demokrácia rövid történetében addig nem tapaszalt atrocitásokra) — az ötvenhatos forradalom ötvennegyedik évfordulóján békésen zajlottak a megemlékezések.