Kitört a Merapi vulkán

2010. október 27., szerda, Világfigyelő

Kitört tegnap a Merapi vulkán az Indonéziához tartozó Jáva szigetén.

A tűzhányó három füstfelhőt és vulkáni hamut lövellt ki. A környéken hétfő óta a legmagasabb szintű készültség van érvényben, 19 000 ember kitelepítését már megkezdték a hatóságok.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-10-27: Világfigyelő - :

Szökőár pusztított Indonéziában

Legalább 108 ember meghalt az indonéziai szökőárban, amelyet a Szumátra nyugati partjainál hétfő este történt erős földrengés váltott ki.
2010-10-27: Világfigyelő - Farkas Réka:

Röviden

Alkotmányellenes a magyar különadó
Alkotmányellenesnek nyilvánította és visszamenőleges ha­tállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót a magyar alkotmánybíróság. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője bejelentette: kezdeményezi az alkotmány módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az alkotmánybíróság hatásköréből.