Sikeres Székelyföld-stand Bukarestben

2010. október 27., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Látványos és érdekes: Székelyföld-stand a kiállításon

Alulszervezett kiállítás volt a múlt hét végi bukaresti országos turisztikai vásár, kevesen vettek részt rajta — közölte lapunkkal a rendezvényen jelen levő Gazda Zoltán, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület munkatársa.

Ennek ellenére a Székelyföld-stand továbbra is sikeresnek, vonzónak tekinthető, jóleső érzés volt tapasztalniuk mind a látogatók térség iránti érdeklődését, mind pedig azt, hogy a kiállítók udvariasan, előzékenyen fogadták az érdeklődők kérdéseit. Mi több — noha idén politikusok alig jelentek meg a vásáron —, Markó Béla miniszterelnök-helyettes látogatása kapcsán számos országos hírtelevízió bemutatta a székelyföldi kínálatot. A gyér érdeklődés oka Gazda szerint a válság mellett az, hogy két héttel korábban már volt egy hasonló idegenforgalmi vásár.
A Székelyföld-standhoz látogatók, utazási irodák képviselői elsősorban a karácsonyi és szilveszteri programokról kérdezősködtek, és főként a "többletprogramokra" voltak kíváncsiak, arra, hogy a szállás és étkezés mellett mit nyújtanak még a vendégfogadók. Gazda szerint azonban erre a szolgáltatók nem voltak kellőképpen felkészülve, noha egyértelműnek tűnik, a bukarestiek kíváncsiak arra, mi van a Prahova völgyén túl. A legfontosabb tapasztalat mégis az: a nagy többség számára természetes, elfogadottnak tűnő tény, hogy a Székelyföld immár önállóan, saját arculattal jelenik meg egy ilyen turisztikai kiállításon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-10-27: Közélet - Czegő Zoltán:

Egy nagyajtai árnyékminiszter

Ennyi szakadék után, azokból kimászva (na, itt elhangozhat egy kérdőszó: vajon?), vagy ma is azoknak a szélén, most, annyi idő után elárulhatom, hogy 1997 és 1999 között létezett Magyarországon árnyékkormány.
2010-10-27: Pénz, piac, vállalkozás - Mózes László:

Háromszéki turisztikai ajánlat Svájcba

Svájci turisztikai szakemberek, a luzerni egyetemen idegenforgalmat tanuló diákok jártak a napokban Háromszéken. Látogatásukkor azt ígérték, segítenek abban, hogy székelyföldi turisztikai ajánlatokat értékesítsenek svájci utazási irodákban.