Háromszéki turisztikai ajánlat Svájcba

2010. október 27., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Svájci turisztikai szakemberek, a luzerni egyetemen idegenforgalmat tanuló diákok jártak a napokban Háromszéken. Látogatásukkor azt ígérték, segítenek abban, hogy székelyföldi turisztikai ajánlatokat értékesítsenek svájci utazási irodákban.

A svájci idegenforgalmi szak­emberek 2007 óta visszatérő vendégek, az alkalmanként mintegy félszáz luzerni diák szakmai gyakorlatra érkezik térségünkbe. Eleinte csak Kovásznára jöttek, de érdeklődésük most már egész Három­székre kiterjedt ― magyarázta Albert Zoltán, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület munkatársa. Marcel Furer, Daniel Mahler és René Zeier svájci tanárok Árkoson is tartottak szakmai tanácskozást, amelyen szó esett egy háromszéki turistakártya létrehozásáról, ehhez "kombinált szolgáltatói részvétel" szükséges. En­nek lényege, hogy a társult megyei szolgáltatók valamelyikétől vásárolva a vendég megkapja a turistakártyát, amely további, 5―10 százalékos vásárlási kedvezményekre jogosítja fel, haszna pedig a rendszerben részt vevők növekvő forgalmában lenne. Semmilyen különleges jogi háttérre nincs szükség, akár klaszternek is nevezhető a konstrukció, a turistakártyával rendelkezők számára létrehoznának egy reklámfüzetnek is megfelelő idegenforgalmi adatlapot, amely statisztikai és fogyasztási célokat egyaránt szolgál. A turistakártya minden szolgáltatót érint, aki kapcsolatban áll az idegenforgalommal, legyen utazási iroda, szállásadó, vendéglős, fodrász vagy lovaglást ajánló, de akár egy székelyföldi termék is érdekes lehet ― részletezi Albert Zoltán.
A svájciak háromszéki jelenléte azért is fontos, mert a csoport tagjai Bálványoson, Erdő­vidéken is dolgoztak, egy-egy idegenforgalmi csomagot állítottak össze, és a luzerni egyetem ezt szeretné svájci utazási irodákon keresztül az ottani piacra eljuttatni. "Ez egyrészt egy svájci szemszögből összeállított program, ami garancia a sikerre, másrészt nagyon nehéz bizalmat kelteni egy Magyarországon túli külföldi utazási irodában. Hatalmas lehetőség bekerülni a svájci piacra, onnan már tovább gyűrűzhet Nyugat-Európa felé. Mi több, ha évente ötven-hatvan, turizmusban dolgozó svájci fiatal Háromszéken tölt egy hetet, azt is láthatják, mekkora idegenforgalmi lehetőség rejlik a mi vidékünkben" ― vélekedik Albert Zoltán.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-10-27: Pénz, piac, vállalkozás - Mózes László:

Sikeres Székelyföld-stand Bukarestben

Látványos és érdekes: Székelyföld-stand a kiállításon
Alulszervezett kiállítás volt a múlt hét végi bukaresti országos turisztikai vásár, kevesen vettek részt rajta — közölte lapunkkal a rendezvényen jelen levő Gazda Zoltán, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület munkatársa.
2010-10-27: Pénz, piac, vállalkozás - :

Indul a traktorgyártás

A brassói termelésbeindítás után Szászrégenben is újra gyártanak traktorokat. A Krónika napilap értesülése szerint az 57 évvel ezelőtt alapított régeni IRUM cég az elmúlt héten avatta fel a mezőgazdasági gépek és traktorok gyártására alkalmas gépsort, ahol fehérorosz licenc alapján készülnek az erőgépek.