A traktorvásárlási ügyről

2010. október 28., csütörtök, Riport

Egy harmadik ügyet Buhuşi-ra rejtettek el, azt most fedeztük fel. Pal Traian mint volt kereskedelmi igazgató és Preduţ mint a Comcereal volt igazgatója a vádlottak. Itt az ügy tárgya a brassói traktorgyár javára a kormány által kiutalt szubvenciók ,,felhasználása", kerülendő a sikkasztás fogalmát. De lássuk, mire jó a szubvenció.

Történt, hogy a traktorgyártás fenntartására a kormány szubvencionálta a traktor árának felét, csak a másik felét kellett a vevőnek fizetnie. A ,,stra­tégiai befektető üzletember", természetesen, megfelelő irányítással, ebből is ,,üzletet" csinált. Meg­jegyezzük, hogy ez azért még másoknak is sikerült az országban, nem ő volt az egyedüli. Az ügy lebonyolításához kellett egy díler, magyarul forgalmazó. Ez volt az MTS Rt., ez kapta a kormánytól a szubvenciót, a traktorok árának felét. A másik felét állta a vevő, aki így fele áron tudott traktort vásárolni. De lehet, hogy a kormány sem éppen azért szubvencionálta az ügyet, hogy a ,,falvak népe" fele áron vehesse a traktorokat.
Esetünkben a vevő, aki fele áron traktorhoz jutott, nem más, mint a Comcereal, az Erdély-féle ,,birodalom" része. A ,,falvak népe" a Comcerealtól már csak egész áras traktort vehetett meg, a fele ár maradt a Comcerealnál. Ez a közpénzek elsikkasztásának egyszerű, de ,,zseniális mesterműve", akkor megy, ha a kormány is úgy akarja.


Ráduly-Baka Lajos: Caracalon is elítélték Erdély Edét és cinkosait. Háromszék, 2006. december 6.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-10-28: Riport - B. Kovács András:

A csőd a cél (Magánosítás honi módra)

A megkaparintott szentgyörgyi Comcereal Rt. ebek harmincadjára került, pénzügyi fogások ürügye és eszköze lett az új tulajdonos kezében. Amikor a játék véget ért, kilökték a szemétdombra. Utolsó vezetője, Domokos Ferenc műszaki szakember, almérnök volt, 2003-ban ő zárta be a kaput, amikor a közben perek tucatjaiba keveredett tulaj, aki ellen az ügyészség több eljárást indított, már szabadulni akart tőle.
2010-10-28: Riport - Bokor Gábor:

Egyedülálló a kovásznai modell (Nevet kap a szívkórház)

A kovásznai szívkórház a házigazdája az orvosi kamara által szervezett Háromszéki orvosi napok szakmai konferencia idei rendezvénysorozatának.