Doktor Bubó eseteiHorrorterápia

2010. október 28., csütörtök, Család

Denevér Dani Kerekerdő legcsendesebb lakói közé tartozott. Esti tagozaton tanult, és pilótának készült, ezért szorgalmasan részt vett az éjszakai repülőgyakorlatokon.

Egyik hajnalban, amikor fáradtan hazafelé repült, kissé eltájolta magát, a vaddisznóodú felé kanyarodott, és nekiütközött a bokorból előcsörtető Vad­kan Vencel fülének. No, lett visítás, Ven­ci felverte az egész családját. Dani először bocsánatkéréssel próbálkozott, mert sérülés nem történt, csak ijedség, de amikor meghallotta a dübörgő lépteket, elmenekült.
Otthon elbújt a legeldugottabb zugba, de előtört régi félelme, az emlék, amikor gyerekkorában a mókusok meghajigálták.
Eközben Venci apja, Vadkan Ven­del tajtékozva dörögte: ,,Majd megmutatom én a kis senkiházinak! Meg merte támadni a szegény fiamat, hát széttaposom, csak találjam meg!"
Danihoz is eljutott a dühöngés híre, és a következő este már nem mert elmenni gyakorlatra, ki sem mert bújni a denevértanyáról, s reszketett, mint a nyárfalevél. Így talált rá a nővére, Denevér Delénke, s gyorsan doktor Bubóért repült, aki kiskoruk óta ismerte őket.
A doktor felmérte, hogy egy kis denevérnek semmi esélye a vaddisznóval szemben, aki ráadásul már sok mindenkit kitúrt a helyéről, hát a leleményességéhez folyamodott. — Nemsokára következik a Halloween — mondta —, ami most már errefelé is meghonosodott, hát meg kell ünnepelni...
Másnap megjelentek a plakátok az utcákon, középületeken jókora vigyorgó töklámpással közelképben, a következő szöveggel: ,,Mindenkit meghívunk szombat estére a Vám­pírok Báljára! Lesz borzongás elég! Felszol­gálunk vámpírkoktélt. Zenél a Kísér­tetek Bandája. Álarc kötelező!"
Izgatott érdeklődés morajlott végig a lakosságon, különösen a fiataloknak tetszett az ötlet, de az idősebbje is kíváncsi lett.
Szombat este zsúfolásig megtelt a kerekerdei Makkoló vendéglő. Egy­más után jöttek a jelmezbe öltözött résztvevők, s mindenki elárulta magát a figyelmes szemlélőnek a választott jelmezzel: Nyuszkó Playboy-nyuszinak öltözött, Vadkan Vendel Néró császárnak, Mókus Miki Tarzannak...
Amikor már javában állt a bál, mindenki felszabadultan mulatott, táncolt, bejelentették az est fénypontját, amit a titokzatos házigazda rendezett. Megje­lent egy hatalmas denevér vöröslő karmokkal, forgó szemekkel és két agyarszerű foggal. A döbbenet nagy volt, hirtelen nem tudták a nézők, hogy álarc vagy valóság, de a bábdenevér megszólalt: Vért kívánok! — és több száz denevér repült ki a sötét jelmezből...
Na, lett erre visítás. A mulatozók egymást lökdösve rohantak, ki merre érte, csak Vadkan Vendel gabalyodott bele a palástjába. A remegéstől még az agyarai is kocogtak...
Hát azóta cincogják reggelente a denevérek, hogy: Többet ésszel, mint vadkanhévvel!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-10-28: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett feleség, édesanya, anyós, nagymama, testvér és rokon,
ANTAL ERZSÉBET
(szül. LUPÁN)
életének 74. évében 2010. október 24-én súlyos betegségben elhunyt.
Hamvait Mosonmagyaró­váron helyezzük örök nyugalomra kívánsága szerint.
Engesztelő gyászmisét szülőfalujában, Kézdimartono­son tartunk.
A gyászoló család
4238668
2010-10-28: Család - :

A csontritkulás (Háziorvos)

A csontritkulás jelenleg mintegy kétszázmillió embert érint a világon, ez a második legjelentősebb világszintű népegészségügyi probléma. A gerincoszlopot alkotó csigolyák egészségére, a csigolyatörésekre utaló jelekre, azok következményére, az életminőség jelentős romlására hívta fel a figyelmet az idei oszteoporózis-világnap (október 20.).