Az átlagos európai

2010. október 28., csütörtök, Család

Az átlagos európai nő 42 éves, két gyereke van, és heti 33 órát dolgozik, míg a férfiaknál 39 év és heti 40 óra jelenti ugyanezt az átlagot.

Az Eurostat közlése szerint a nők általában a közszférában vagy szociális területen dolgoznak, míg a férfiak leginkább a szolgáltatószektorban.
A statisztikai világnap alkalmából közzétett összesítésből kiderül, hogy az Európai Unió tagországaiban a nők általában legalább érettségivel rendelkeznek, 28 éves korukban szülték első gyereküket, és 83 éves korukig élnek. A férfiak is legalább érettségivel rendelkeznek, élettartamuk 78 év. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-10-28: Család - Puskás Attila:

A nagy virágú redőszirom

A nálunk is egyre kedveltebbé váló, Datura nemzetséghez tartozó egynyári redőszirmot (Datura metel L.) ez idő tájt csak emlékezetünkben idézhetjük már fel, mivel fagyérzékeny cserje, s levelei fagysújtottan lekonyultak.
2010-10-28: Család - :

Az ember bolond természete

Csak ne legyen nyoma...
Verheti egy férj a feleségét, de csak úgy, hogy ne maradjon nyoma — így döntött az Egyesült Arab Emírségek legfelső bírósága. Ugyanez az ítélet vonatkozik a gyerekekre is, mármint az apa fizikai fegyelmezési lehetőségeit tekintve. Nem szükséges, hogy a gyerek kiskorú legyen, felnőttet is megfenyíthet az apja. A bíróság egyúttal elmarasztalt egy családfőt, mert túl szigorúan büntette meg feleségét és 22 éves lányát. Utóbbit nemcsak ütlegelte, hanem meg is rugdalta.