Michael Jackson bolygó

2010. október 30., szombat, Magazin

Új virtuális univerzum van születőben, amelynek egyik bolygóját Michael Jackson, a popkirály kultuszának szenteli az internetes vállalkozás mögött álló Los Angeles-i központú cég.

A SEE Virtual Worlds a Jackson-hagyaték gondozóinak beleegyezésével hozhatja létre a Planet Michael elnevezésű virtuális égitestet, amely a jövő év végétől kínál online játékot és közösségi oldalt a sztár rajongói számára — írta a Variety mozis szaklap. Az univerzumban a sztárokon kívül tévéhálózatok, stúdiók és lemezcégek érdekeltségei is kapnak ,,bolygót".
Hollywood a Second Life-on keresztül már belekóstolt az álomgyári licencek újfajta értékesítésébe. A virtuális világban ugyanis a ,,lakók" vásárolhatnak maguknak olyan ruhákat és termékeket, amelyek filmekhez, tévéműsorokhoz vagy jellegzetes szereplőkhöz kötődnek. A jogtulajdonosok minden ilyen virtuális tranzakció után részesedést kapnak, amelyből — elsősorban a Facebookon található FarmVille játéknak köszönhetően — idén az Egyesült Államokban várhatóan már 1,6 milliárd dolláros bevétele származik.
A Planet Michael azért kicsit más, mivel ez lesz az első, kife­jezetten egy szórakoztatóipari ikon köré szerveződő virtuális világ. A bolygóra lépők létrehozhatják saját avatarjukat, ,,akivel" felfedezhetik maguknak Jackson zenéjét, divathoz és tánchoz való kötődését, az életstílusát és filantróp tevékenységét. A helyszínek egy-egy slágeréről kapják a nevüket. Például a Scream futurisztikus külsőt vesz fel, és a belépő képes lesz a moonwalkra. A bolygólakók itt is vásárolhatnak majd maguknak virtuális termékeket, ebből folyik be a vállalkozás jövedelme. Mivel ezek a dolgok idővel elkopnak, szükségessé válik a pótlásuk, ami ismét jót tesz a kasszának. Pénzért árulják majd többek között a tánctudást, az ételt, de még a kesztyűre applikálható csillogókat is. A felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy a Jackson által felkarolt jótékony szervezeteket maguk is támogassák. A Planet Michaelre ugyanakkor ingyen lehet feljutni, és havidíjat sem számolnak fel a tagságért.
A virtuális univerzum Martin Biallas legújabb szerzeménye. Ő alapította 1997-ben a Special Entertainment Events (SEE) vállalkozást, amelyen keresztül virtuális kirándulásokat kínált többek között a Titanicra, a Star Trek- és a Pokemon-világba. Mint Biallas elmondta: a Planet Michael a néhai világsztár hatalmas rajongóbázisára épít, akik az új ,,bolygón" valóra válthatják az énekes álmát az emberek közötti globális barátságról.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-10-30: Magazin - :

Lady Gaga egymilliárdszor

Mérföldkőhöz ért a YouTube video­megosztó portálon Lady Gaga, akinek klipjeit már egymilliárd alkalommal játszották le a honlapon.
2010-10-30: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Író-olvasó találkozó
A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Holló Ernő Sajtópincéjében ma 18 órától a meghívott Kaiser László budapesti költő, könyvkiadó, akit Czegő Zoltán, Budapestről nemrég hazatelepedett költő, író, publicista mutat be. Közre­működik Molnár Gizella és Darvas László színművész. Kaiser László kiadója több könyvét elhozza, a szerző dedikál.