Mi, hol, mikor?

2010. október 30., szombat, Mi, hol, mikor?

Író-olvasó találkozó
A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Holló Ernő Sajtópincéjében ma 18 órától a meghívott Kaiser László budapesti költő, könyvkiadó, akit Czegő Zoltán, Budapestről nemrég hazatelepedett költő, író, publicista mutat be. Közre­működik Molnár Gizella és Darvas László színművész. Kaiser László kiadója több könyvét elhozza, a szerző dedikál.


Színház
* A sepsiszentgyörgyi M Stúdió vasárnap 15 órától a kultúrpalota Lajtha László Stúdiótermében William Shakespeare Hamlet című előadását játssza. A belépés ingyenes.
* A Kézdivásárhelyi Városi Színház égisze alatt vasárnap 17 és 19 órától a műkedvelő Színjátszó Műhely legidősebb korosztálya Örkény István Pisti a vérzivatarban című művének dramatizált részleteit mutatja be. A groteszk játékot Csáki Csilla rendezte. A helyek száma korlátozott, a belépés ingyenes.

Zene
* Az Árkosi Kulturális Központban ma 18 órától Cristina Buga brassói zongoraművésznő ad hangversenyt.
* Sepsiszentgyörgyön a BRX rockkocsmában ma 20 órától Halloween-est. Fellép: Thugman és a Maskarák, valamint a Crash.

Animációs napok
Sepsiszentgyörgyön a Gyár­fás Jenő Képtárban ma 19 órától válogatás a lengyelországi Etiuda and Anima Filmfesztivál 2008-as és 2009-es díjnyertes filmjeiből, Elisabeth Hobbs angol animációsfilm-rendező rajzfilmjeinek vetítése. 21 órától a Tein Teázóban koncert: Mocsikácska, avagy a felnőtté válás nagy kérdései.

Arkangyalok hete
Vasárnap kezdődik Sepsi­szentgyörgyön a Míves Ház­ban az angyalos rendezvénysorozat Arkangyalok témával. Esténként 18.30 órától kapcsolatteremtési módszerek az angyalokkal, minikonferenciák, csoportjátékok, meditációk és filmvetítések. A belépés ingyenes. Vasárnap a téma: Gábriel arkangyal.

Ügyelet
* Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 8—12 és 16—20 óráig a Kós Károly úti Iris (telefon: 0267 316 371), csütörtökig naponta 20―8 óráig a Császár Bálint utcai Farma-Line (0267 352 350), Kézdivásárhelyen szombaton és vasárnap 9—12 és 16—20 óráig, illetve éjszaka a Szent Anna (0267 360 015), hétfőtől az Ambrózia (0267 360 608), Kovásznán szombaton 8—13 óráig a Farmacom, 8—12 óráig a Vipera, vasárnap 9—11 óráig a Vipera patika teljesít szolgálatot.
* Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 10―12 óráig a Stadion utca 16. szám alatti DHD fogászaton dr. Dezső Csaba (telefon: 0267 351 069) teljesít szolgálatot.

Hitvilág
Sepsiszentgyörgyön ma 18 órától a belvárosi református templomban Egyed Júlia iskolalelkész hirdet igét, gyermekek bizonyságtétele. Va­sár­nap minden gyülekezetben úrvacsoraosztás.

Visszaállítjuk az órát
Vasárnap hajnali négy órakor visszatérünk a közép-kelet-európai időre, amikor újra három óra lesz. Így a vasárnap 25 órából fog állni. Az átállás nem befolyásolja a négy óra előtt induló vonatok menetrendjét, az átállás után a legközelebbi állomáson várakoznak egy órát.

Röviden
Nyitott kapuk. A sepsiszentgyörgyi hegyivadász-kaszárnyában szombaton 9―13 óráig megnyitják a kapukat az érdeklődők előtt. Be­mutatják a haditechnikát, lesz harcművészeti, alpinista-, lovaglóbemutató, s az érdekeltek megismerkedhetnek a hivatásos katonai álláskínálattal is. A rendezvény kultúrműsorral zárul.
Tökjátékok. A Kézdivá­sárhelyi Ifjúsági Szervezet vasárnap 15 órától a sportcsarnok melletti parkolóba várja az érdeklődőket érdekes játékokkal (tökröplabda, tökdiszkosz stb.), színes és mozgalmas programmal.

Kékfény
Letartóztatott erőszakoskodó. Szerdán a kézdivásárhelyi bíróság elrendelte K. Áron (32) 29 napos elő­zetes letartóztatását. Azzal gyanúsítják, hogy keddre virradó éjjel Szörcsén megkísérelt megerőszakolni egy 86 éves nőt.
Besurranó. A sepsiszentgyörgyi nyomozóknak 24 órán belül sikerült azonosítaniuk a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy szerdán az otthon tartózkodó lakók figyelmetlenségét kihasználva besurrant egy lakásba, és 400 lejt zsákmányolt. R. András (22) gidófalvi lakosnál majdnem a teljes összeget megtalálták, lopással vádolják.
(Rendőrségi tájékoztató)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-10-30: Magazin - :

Michael Jackson bolygó

Új virtuális univerzum van születőben, amelynek egyik bolygóját Michael Jackson, a popkirály kultuszának szenteli az internetes vállalkozás mögött álló Los Angeles-i központú cég.
2010-10-30: Sport - Tibodi Ferenc:

Sport

Birkózás
Ma 10 órakor a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sport­csarnokban birkózóversenyre kerül sor, ahol a házigazda MSC női csapata a szuperliga bajnoki címéért küzd meg a Craiovai MSC, Resicabánya és Oneşti—Roman vegyes együttesével. Sok sikert, leányok és hajrá, MSC!