Sport

2010. október 30., szombat, Sport

Birkózás
Ma 10 órakor a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sport­csarnokban birkózóversenyre kerül sor, ahol a házigazda MSC női csapata a szuperliga bajnoki címéért küzd meg a Craiovai MSC, Resicabánya és Oneşti—Roman vegyes együttesével. Sok sikert, leányok és hajrá, MSC!


Labdarúgás
* A IV. liga 11. fordulójának mérkőzései (ifik 13, felnőttek 15 óra): ma Kovászna—Bölön, Perkő—Zágon; vasárnap Gelence—Bardoc, Dálnok—Papolc, Szitabodza—Csernáton, Illyefalva—Barót, Ozsdola—Bereck, Uzon—Bodok.
* Az V. liga hét végi meccsei: Maksa—Bodzaforduló, Kommandó—Nagybacon, Nagyajta—Árkos, Hidvég—Réty, Nemere—Kökös, Torja—Szotyor.
* A labdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőinek eredményei: Brassói FC—Kolozsvári U 2—1, Temesvári FC—Nagyszebeni Voinţa 5—4 (büntetőpárbaj után), Dinamo—Slatina 3—1, Beszterce—Urziceni 1—0, Kolozsvári CFR—Marosvásárhely 2—0, Steaua—Sportul 4—2 (büntetőpár­baj után), Pandurii—Craiova 0—2, Astra—Rapid 0—2 (hosszabbítás után).
Kosárlabda
* Az ősz legvártabb női kosárlabda-mérkőzését játsszák ma 20 órától az aradi Victoria-csarnokban, ahol a helyi ICIM a Sepsi BC-t látja vendégül. Az idei pontvadászatban még veretlen csapatok közötti összecsapás érdekessége, hogy a bajnoki ezüstérmes aradiaknál több, egykor Szentgyörgyöt erősítő kosaras játszik, valamint Stacey Nolan az elmúlt szezonban pár hónapon át irányította a háromszéki alakulatot. A ma esti mérkőzés jó lehetőség a visszavágásra a zöld-fehéreknek, mivel legutóbb — a 2009—2010-es szezon elődöntőjében — az Aradi ICIM nyerte a két együttes közötti párharcot. Tehát van okunk harcolni, s bízunk abban, hogy lányaink mindent megtesznek a diadalért. Hajrá, lányok! Hajrá, Sepsi BC!
A találkozót Marius Ciulin és Adrian Habor vezeti, a megfigyelő Ion Olaru. A meccset 19.50 órától élőben közvetíti a Régió Rádió. A közvetítést a Bertis és a Szent György pince támogatja.
A forduló további mérkőzései: Szatmárnémeti—Nagyvá­rad, Temesvári Bega—Gyulafehérvár, Sportul—Brassói Ga­laktika, Craiova—Bukaresti Olimpia, Alexandria—Jászvásár. Kolozsvár és a Rapid áll.
* A szentgyörgyi ifjúsági csapatok hét végi mérkőzései: lányok: Brassói Quadripol—Sepsi ISK (U14/vasárnap), Rm. Vâlcea—BBall 6—LMK (U16/vasárnap), Nagyszebeni ISK—BBall 6—LMK (U18/vasárnap); fiúk: Brassói Quadripol—Sepsi ISK (U16/szombat).


Minifoci
A zabolai minifoci-bajnokság első fordulójában a következő eredmények születtek: Barkácsolók—Tamásfalvi Farmerok 1—5, Kéknefelejcs—Rdosz 7—2, Reál Margit—Tanács 1—5, Timi Group—Spártaiak 3—6. A rangsor: 1. Kéknefelejcs 3 pont, 2. Tanács 3 pont, 3. Tamásfavi Farmerok 3 pont, 4. Spártaiak 3 pont, 5. Timi Group 0 pont, 6. Barkácsolók 0 pont, 7. Reál Margit 0 pont, 8. Rdosz 0 pont. A következő fordulót november 2—3-án tartják.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-10-30: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Író-olvasó találkozó
A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Holló Ernő Sajtópincéjében ma 18 órától a meghívott Kaiser László budapesti költő, könyvkiadó, akit Czegő Zoltán, Budapestről nemrég hazatelepedett költő, író, publicista mutat be. Közre­működik Molnár Gizella és Darvas László színművész. Kaiser László kiadója több könyvét elhozza, a szerző dedikál.
2010-11-01: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Arkangyalok hete
Sepsiszentgyörgyön a Mí­ves Házban ma 18.30 órától kapcsolatteremtési módszerek az angyalokkal, minikonferenciák, csoportjátékok, meditációk és filmvetítések. A belépés ingyenes. A mai téma: Uriel arkangyal.