Zarándoklat Hunyad megyébe

2010. november 6., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet az egyházalapító vértanú püspök emlékére 1998 óta évente zarándoklatot szervez. Az emlékzarándoklat helyszíne a dévai vár, melynek falai között 1579 novemberében bekövetkezett haláláig Dávid Ferenc életfogytiglani börtönt szenvedett.

A tizenharmadik Dávid Ferenc Ifjúsági Emlékzarándoklat ma 14 órakor kezdődik a dévai várban, és a következő programrészekből áll: a zarándokok találkozása a vár lábánál, zász­ló­bontás és közös felvonulás a várba (délután egy és kettő között), ünnepi istentisztelet, amelyet Kovács István sepsiszentgyörgyi unitárius lelkész, az Erdélyi Unitárius Egyház közügyigazgatója tart, üdvözlőbeszédek, gyertya- és fáklyagyújtás közben koszorúzás. A zarándoklat a dévai unitárius egyházközség gyülekezeti házában folytatódik ünnepi műsorral, majd teázással zárul.
Évente 500—600 ifjú sereglik össze a dévai várban, köztük sepsiszentgyörgyi résztvevők is nagy számban. Idén a sepsiszentgyörgyi unitárius dalárda is részt vesz a zarándoklaton, majd folytatják útjukat a szintén Hunyad megyei Lupény városába, ahol Koppándi Zoltán unitárius lelkész és a lupényi gyülekezet tagjai várják a sepsiszentgyörgyieket. A lupényi unitárius templomban fellép a dalárda. N. E.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-11-06: Kovakő - diákmelléklet - :

Temetőtakarítás fiatal önkéntesekkel

A Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) idén is megszervezte az I. világháborúban elesett katonák sírjainak rendbetételét a sepsiszentgyörgyi közös temetőben.
2010-11-06: Kovakő - diákmelléklet - :

Dolgozna az egyetemista, ha lenne, mit

Az egyetemista faj egyik legfőbb jellemzője, hogy soha sincs pénze. Elég furcsa dolog ez, de sajnos, a diákok nagy részére igaz.