Újra színpadon a Refi kórusa

2010. november 6., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Október 26-án a reformáció évfordulójára való készülés alkalmából istentisztelet után a sepsiszentgyörgyi belvárosi református templomban koncertezett idén először a Refsonor, a sepsiszentgyörgyi Református Kol­légium kórusa, amely tavaly óta kisebb-nagyobb változásokon esett át.

Bár a létszám kissé csökkent, hangzása jelentősen javult, ami az új karvezető, Dombora Anna zenetanárnő kitartó munkájának is köszönhető. A koncert a Laudate Dominum című darabbal kezdődött, és a Pásztorom vagy, Uram Isten című dicsérettel folytatódott, majd a kamarazenekar csodálatos produkciói következtek, Szabó Szende szólót énekelt. Az előadásban két angol darab is elhangzott: Let us Break és Joshua fit the battle, az érdekesség ekkor a végzősök, Fekete Tímea Katalin, Veres Emőke, Bogos Sala Attila és Vida András szólója mellett a ,,falak leomlása" volt. A koncertet Istenhez szóló hálaadás és tapsvihar zárta.


Molnár Andrea

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-11-06: Kovakő - diákmelléklet - :

Ami elválaszt, és ami összeköt

Kik vagytok ti hozzánk képest, kik vagyunk mi hozzátok képest?
2010-11-06: Kovakő - diákmelléklet - :

Zenélni, amíg csak tudunk

Íme, folytatjuk szeptemberi számunkban elindított zenerovatunkat. Ismét bepillanthatunk egy diákzenekar életébe.