Gólyatábor refis módra

2010. november 6., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Hát igen, a gólyatábor rendkívüli és egyedi esemény volt ebben az évben a kilencedikesek számára, mivel a Sepsi­szentgyörgyi Református Kollégium történetében ez az első gólyatábor, eddig a tizenkettedikesek mindig gólyahetet szerveztek.

Én mint ,,gólya" azt mondom, megérte, és nem bántam meg, hogy részt vettem a táborban. Az indulás picit fárasztó volt, ugyanis a két kilencedik osztály pénteken reggel 7 órára tanszerekkel és természetesen a hétvégére becsomagolt holmikkal érkezett iskolába. Délben 12-kor indultunk az iskola elől, három óra gyaloglás következett a Benedek-mezőig. Miután megérkeztünk, mindenki elfoglalta helyét, kaptunk egy óra szabadidőt, azalatt kipakolhattunk, és felkészülhettünk a ránk váró megpróbáltatásokra. Azután a tizenkettedikesek csapatépítő játékokkal fogadtak minket. Pénteken eseménydús napunk volt, este tábortűz, majd éjjel 12-kor kötelező villanyoltás, amit mind a végzősök, mind a gólyák szigorúan betartottak. Aznap éjszaka pár ,,szívatás" várt ránk, de azonkívül mindenki jól aludt.
Másnap hullafáradtan ébredtünk, de újult erővel reggeliztünk, és folytattuk a tevékenységeket. Ebédidőben a lányok krumplit pucoltak, a fiúk fát hordtak, hogy Kasléder József (tizenkettedikes) nagyon finom ebédet főzhessen nekünk. Közben pihenőt is kaptunk. Eljött a délután, estefelé mindenki hevesen készülődött a gólyabálra, de megérte, mert amikor összegyűlt a tömeg, mindenki nagyon boldognak és pihentnek látszott. A gólyabálban a szokásos király- és királynőválasztás végeredménye: az F osztályból Mihály Gergő lett a gólyakirály és Kicsi Katalin a gólyakirálynő, de a G osztályban is választottak királyt, Varga Norbertet, és királynőt, Nagy Juditot. Mindenki büszke volt a párokra. Ezután belevetettük magunkat a bulizásba, s ez elég sokáig tartott.
Vasárnapra csak a pakolás maradt, ahogy a szemetet szedtük, úgy kellett összeszednünk a szép emlékeinket a gólyatáborról. Míg jövet kötelező volt a gyaloglás, most kijöhettek utánunk a szüleink. Hazafelé éreztük, valami hiányzik, mert ahogy eljöttünk a táborból, egy-egy pici darabot kivettünk a szívünkből, de annál több emlékkel gazdagodtunk. Hát így telt nekünk a gólyatábor. És egész hét végén ez volt a mottónk: GÓLYATÁBOR, 2010, BENEDEK-MEZŐ.


Albert Ildikó

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-11-06: Kovakő - diákmelléklet - :

Egyszer volt, hol nem volt…

Valahol, túl az Óperenciás-tengeren, Eger városában néhány könyvtáros egy bájos múzsától ihletve úgy döntött, mesés játékot indít.
2010-11-06: Kovakő - diákmelléklet - :

Diákként Brüsszelben

Huszonegy partiumi református iskolás és három egyetemista (ez utóbbiak a Sapientia Egyetem küldöttei) tanáraikkal együtt Tő­kés László irodájának vendégei voltak Brüsszelben.