Barantabemutató Négyfaluban

2010. november 6., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Közös harcművészeti bemutatót tartottak a barcasági, berecki és sepsiszentgyörgyi barantacsapatok Négyfaluban a falunapok alkalmából.

A baranta nem csak jó néhány éves múlttal rendelkező, hagyományos magyar harcművészet, hanem egyben életforma is, melyben nem az egyén, hanem a csoport érdekei kerülnek előtérbe, és amelyben fontos szerepet játszik a test és lélek, egyén és természet közti harmónia. Mindez a bemutatóból is kiderült.
Felhangzott a kürtszó, a csapatok hajdúmenettel végigvonultak az előadótéren. Rövid ismertető és közös tánc után előkerültek a karikás ostorok és botok a különböző harci technikák szemléltetésére, ugyanakkor a kíváncsian figyelő tömeg birkózási módokat is megfigyelhetett, s mindezeket éles küzdelmek fűszerezték. A bemutatót közös himnuszéneklés, jurtaállítás és hangos csatakiáltás zárta.


Molnár Andrea

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-11-06: Kovakő - diákmelléklet - :

Diákként Brüsszelben

Huszonegy partiumi református iskolás és három egyetemista (ez utóbbiak a Sapientia Egyetem küldöttei) tanáraikkal együtt Tő­kés László irodájának vendégei voltak Brüsszelben.
2010-11-06: Kovakő - diákmelléklet - :

Francia fiatalok Háromszéken

Az Ifjúsági és diákönkormányzatok Keletről Nyugatra — út a fenntartható fejlődés mentén című program részeként tizenöt francia diák tartózkodott egy hétig Háromszéken.