Okosító építőkockák

2007. október 11., csütörtök, Család
Az építőkockákkal való játék rendkívül jótékonyan hat a kisgyermekek értelmi és nyelvi fejlődésére — mutatták ki amerikai kutatók.

A seattle-i Washington Egyetem munkatársai 175 gyermeket vizsgáltak egytől két és fél éves korig. Azok a picik, akik építoőkockával játszottak, 15 százalékkal jobb eredményt értek el nyelvi teszten, mint azok, akik nem kaptak építőkockát.

A kutatók szerint az építőkockákkal való kötetlen játék serkenti a gondolkodást, az emlékezetet és a kézügyességet, ráadásul éppen abban a korban, amikor az agy villámgyorsan fejlődik.

A szakemberek úgy látják, hogy az építőkockák kitűnően helyettesíthetik például a tévénézést, amely jóval kevésbé agyserkentő hatású elfoglaltság.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1313
szavazógép
2007-10-11: Család - Iochom István:

Együtt a rák ellen

A kézdivásárhelyi Rák Ellen a Jövőért Egyesület együtt indult Sepsiszentgyörggyel és Székelyudvarhellyel a kilencvenes évek elején, majd 1994 augusztusában önállóként jegyeztette be magát.
2007-10-11: Család - x:

Védekezik, nem védekezik?

Európában a nők harminc százaléka, néhol viszont akár kilencven százaléka nem védekezik az első szexuális együttlétkor, a fiatalok pedig egyre korábban, átlagosan tizenöt évesen szerzik első szexuális élményüket — derült ki a fogamzásgátlás idén első ízben szeptember 26-án megtartott világnapján, melynek célja, hogy a lehető legszélesebb körben ismertek legyenek a különböző fogamzásgátlási módszerek.