Reggeli mozdulatok

2007. november 1., csütörtök, Család

Gyermekkoromban reggelente néha a kávéfőző hangjára ébredtem. Szerettem az illatát, amely betöltötte a konyhát, és elnéztem édesanyámat, amint jókat kortyolt belőle. Majd felderült arccal, az álmosságot elhessentve, egyre határozottabb mozdulatokkal csomagolta a tízórainkat.

Később, amint cseperedni kezdtem, magamban megítéltem édesanyámat: miként lehet, hogy az a sötét, erős lötty határozza meg a napját? Hogy az legyen reggel a legelső mozdulat: odatenni a kávét? Arról nem is beszélve, hogy kiviszi a kalciumot a szervezetből. El is határoztam, hogy ha nagy leszek, soha nem leszek a kávé rabja. Sokáig nem is ittam felnőttkoromban, hiába főzték az irodaasztalom mellett, naponta többször is. Aztán egy más irodában, más kollégákkal — megkívántam. A mozdulatot és azt a kis reggeli tereferét, amit a közös kávézás jelentett... Manapság megint a reggeli kávéfőző hangjára ébredezem, és egyre határozottabb mozdulatokkal készítem a gyermekek tízóraiját... Néha elmerengek: vajon a gyermekek mit gondolnak rólam?

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1314
szavazógép
2007-11-01: Család - Jártó Kocsis Edit:

A tökéletes élet (Holtvágányon)

Margit néni élete úgy alakult hosszú éveken keresztül, hogy minden ismerőse irigyelte egy kicsit. Egy kellemes irodában töltötte munkaéveit egészen a nyugdíjig, jó fizetést kapott, volt egy gyermeke, aki szintén jól boldogult.
2007-11-01: Család - x:

Ma nehezebb igazán vallásosnak lenni

A szabad világban nehezebb vallásosnak lenni, mint a kommunizmus idején volt — jelentette ki az MTI-nek adott interjújában Csepregi András, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Nyíregyházi Hittanárképző Tagozatának docense.