Láng-Bubor-ék

2007. november 3., szombat, Kovakő - diákmelléklet
Apró, vizes nyomocskák vezetnek a fürdőkádtól a kertajtóig.

A fürdőkádban még ide-oda mozog a víz, mint örvénylő tenger. Friss szappanillat terjeng az egész házban, mintha egy jó illatú angyal takart volna be mindent szárnyaival. A kis buborékok versenyt pukkanva tünedeznek el az izgő-mozgó víz színéről. A tükör is bepárásodott, és egy vigyorgó rajzfigura bámul le róla a gőzölgő helyiségbe.

A kertajtó tárva-nyitva, a tologatható üvegajtón egy pár napos hancúrozásból maradt orrocska- és szájacskanyomok.

A kertben sok-sok játék hevert magányosan a fűben és a virágágyásban, egy hinta nyikorgott az enyhe szellő simogatásától.

Minden egészen természetesnek tűnt, kivéve, hogy senki sem volt otthon, minden mintha félbeszakítottan, némán bámult volna a semmibe.

A konyhában egy teáskanna fütyült, majdhogynem cirkuszolt, mint egy küszködő, izzadt gőzmozdony.

Talán nem tűnt fel eddig, de mintha erősen dübörgő, zakatoló, nagy robajjal érkező hang csapott volna be a kertajtón, és hirtelen minden elsötétült, homály borult a magányos kertre és a begőzölődött fürdőszobára.

A dübörgő hangot hirtelen kis csend követte, mintha az idő is megállt volna. Aztán óriási fény kerekedett egy erős sípolást követve, és a kis kert a sok játékkal, a fürdőszoba a tükrön levő vigyori pofával a levegőbe repült nagy fénycsóvával. Még sokáig lehetett látni a vigyorgó tükörarc felvillanását a levegőben.

A robaj után ismét csend borult a helyre, már csak messziről lehetett hallani a hangokat.

A romok közül titokzatosan, recsegő vonaglással a semmiből megszólalt egy rádió: ,,Kedves lakók! Kérjük, mindenki húzódjék fedezékbe. Egy pucér, csupa víz kisgyerek egy harci repülőgéppel... zzzz... rrrr..."

És a rádió végleg elhallgatott. Az égből pedig harsány gyerekkacagás hallatszott.

S. B. Gy. A.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1313
szavazógép
2007-11-03: Kovakő - diákmelléklet - x:

Albert-Nagy Örs: Aberráció

zabla szabja állkapcsom,
korlátok folyton a húsomba hasítanak,
hogy földhözragadt létem érezzem.
2007-11-03: Kovakő - diákmelléklet - x:

Iskoláról diákszemmel, diáknyelven

Az elmúlt időszakban az oktatással, az iskolákkal kapcsolatos kérdések többnyire törvények szintjén vagy éppen az intézmények felújítása körüli vita miatt kerültek előtérbe.