Évszázadok két hét alatt

2007. november 3., szombat, Kovakő - diákmelléklet

,,Olvasótábor. Múltunk jelen időben" — az olyan diáknak, aki nemrég kapta ki nyári vakációját, ez a legszörnyűbb cím, amit olvashat. De vajon mit is jelenthet? Első pillantásra semmi szórakoztatót, amit érdemes lenne beszorítani egy izgalmas nyári vakációba.

És mégis... El tudod képzelni, milyen az, amikor két hét alatt a magyar történelmi korszakokat végigéled? Azt, amit az őseid? Jurtában laksz, majd a betyárkorszakot és a török megszállást is túléled? Vagy megtanulsz török táncokat, és éjszaka is feltalálod magad az erdőben. És közben olyan emberekkel ismerkedsz meg, akik két hét alatt a szívedhez nőnek, és könnyek közt válsz el tőlük, amikor haza kell jönnöd.

Esti mesébe illő ez a történet, és mégis valós. Megtörtént, és veled is megtörténhet jövő nyáron itt, nálunk. Sokaknak gondjuk van azzal, hogy a nyári három hónap alatt új barátokat szerezzenek, vagy a régiekkel töltsék idejüket. Ez a tábor remek lehetőség arra, hogy új barátokat szerezz, és a régiekkel is tartsd a kapcsolatot. Próbáld ki, hisz nem kerül semmibe! B. R.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1314
szavazógép
2007-11-03: Kovakő - diákmelléklet - x:

Baráti körből ifjúsági szervezet

Interjú Szabó Tímeával, a kézdivásárhelyi EMI vezetőjével
2007-11-03: Múltidéző - Egyed Ákos:

A székelyek eredetéről és megtelepedéséről

A székelyek a Habsburg-birodalomban
A Rákóczi-szabadságharc után a Habsburgok hatalma mind Magyarországon, mind Erdélyben megszilárdult. Erdély a Diploma Leopoldinum szerint megtartotta különállását Magyarországtól, s látszólag önálló, voltaképpen Bécsből irányított kormányzatot kapott. A kormányzást a Gubernium (Főkormányszék) intézte, amelynek élén a gubernátor, azaz főkormányzó állt. Az erdélyi kancelláriát rövidesen Bécsbe költöztették, hogy a Birodalom központi kormányzatához közelebb legyen.