Üres falak a brüsszeli irodában

2011. december 22., csütörtök, Közélet

A prefektúra által kért módosítások miatt ismét változott a Kovászna megye brüsszeli képviseleti irodájának működtetéséről szóló határozat.

A megyei önkormányzat tegnapi ülésén Kulcsár-Terza József (MPP) kifogásolta, hogy nem székelyföldi irodáról van szó, hanem csupán Ko­vászna megyeiről. Demeter János (RMDSZ), a megyei tanács alelnöke emlékeztetett: a tanácshatározatban eddig is így szerepelt, s saját döntéskörükben csak így is jelenhet meg. Az más kérdés, hogy Hargita megye is hozott hasonló határozatot, s közösen kívánják működtetni az irodát. A módosítás most azért szükséges – magyarázta –, mert a prefektúra belekötött legutóbbi határozatukba, amely az irodát működtető egyesület létrahozásáról szólt, s a két intézmény jogászai közötti egyeztetés eredményeként változtattak a szövegen.
Tulit Attila (MPP) rákérdezett: miért is van szükség a módosításra, amikor a különben már felavatott irodában a négy falon kívül nincs semmi? Tamás Sándor (RMDSZ) tanácselnök válaszában elmondta: éppen azon dolgoznak, hogy töltsék fel tartalommal, csak meg kell találniuk a jogi keretet. Végül az MPP- és a román frakció tartózkodása mellett 15:13 arányban megszavazták a tervezetet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 240
szavazógép
2011-12-22: Világfigyelő - Mózes László:

Röviden

Elmarasztalták a szlovák televízió Magyar Magazinját
Egy csehországi Esterházy János-megemlékezésről szóló riport miatt elmarasztalta a Szlovák Közszolgálati Rádió és Televízió (RTVS) Magyar Magazinját a pozsonyi frekvenciatanács.
2011-12-22: Közélet - B. Kovács András:

Fáznak az Őrkőn

Panasszal fordultak lapunkhoz az őrkői romák, kevesebb szekeret engednek fel az erdőre, mint igényelték, a hatvan helyett csak kétszer tizenötre kaptak engedélyt a Hatod Magánerdészettől, mely a város erdejét kezeli.