KézdivásárhelyMi lesz a hulladékgazdálkodással?

2011. december 22., csütörtök, Közélet

A keddi kézdivásárhelyi tanácsülésen Kelemen Alpár mérnök, a Gosp-Com Kft. leköszönt igazgatója rövid beszámolót tartott, majd válaszolt a városatyák kérdéseire.

A szentivánlaborfalvi lakhelyű Kelemen Alpár egy év, három hónap és tizenkét napig volt a szemétgazdálkodással foglalkozó cég vezetője. Ez év október 10-én családi okokra hivatkozva nyújtotta be felmondását, majd december 12-ig még negyvenöt munkanapot ledolgozott. Azóta az igazgatói teendőket Zonda Balázs főkönyvelő látja el. Az állásra a közeljövőben versenyvizsgát írnak ki.
A távozó igazgató arra hívta fel a helyi tanács és a városvezetés figyelmét, hogy el kell dönteni, mi a szándékuk a céggel, hiszen jelenleg is nehéz annak anyagi helyzete, jelentős tartozásokat halmozott fel az állammal és a polgármesteri hivatallal szemben, s vészesen közeledik 2012. március 31-e, amikor az engedélye lejár. A vállalat még működőképes, de gépparkja elavult – hangsúlyozta Kelemen Alpár –, ennek ellenére fenn kell tartani a szolgáltatást.
Id. Deme László tanácstag elismerte, hogy nem szenteltek kellő figyelmet az önkormányzat tulajdonában levő cégnek, nem adták meg a szükséges segítséget az igazgatónak, ezért lemondása el­fogadható, érthető. István Zoltán tanácstag, az RMDSZ frakcióvezetője arról érdeklődött, hogy a veszteséges vállalatnak van-e még érvényes szerződése Eduard Predescu bukaresti ügyvéddel és a kaposvári KVG Zrt.-vel, mire Kelemen elmondta: a jogásszal kötött szerződés november negyedikén lejárt, a kaposvári céggel nem bontották fel a szerződést, de nem is léptették életbe, ezért nem hiszi, hogy pereskedésre kerülne sor.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 237
szavazógép
2011-12-22: Közélet - B. Kovács András:

Fáznak az Őrkőn

Panasszal fordultak lapunkhoz az őrkői romák, kevesebb szekeret engednek fel az erdőre, mint igényelték, a hatvan helyett csak kétszer tizenötre kaptak engedélyt a Hatod Magánerdészettől, mely a város erdejét kezeli.
2011-12-22: Közélet - Fekete Réka:

Segítő szervezetek szeretetvándorlása

Nem a csomagok száma, súlya, lejbeni értéke alapján érdemes megítélni a háromszéki segélyszervezetek karácsony előtti sürgését-forgását, hanem azáltal, hány gyermeknek, rászorulónak, betegnek, egyedül élő idős embernek teszik széppé, szeretetteljessé az ünnepet. A Vörös­kereszt, a Keresztyén Diakónia Alapítvány, a Caritas és a Máltai Segélyszolgálat munkatársai és önkéntesei idén is több száz családba juttatták el karácsony üzenetét.