Utászokat várnak Kovásznára

2011. december 22., csütörtök, Közélet

Tegnap reggelre arasznyi hó lepte el az orbaiszéki utak nagy részét. A jelek szerint az útügyet december közepén is váratlanul érte a havazás – Kovásznáról Zabola felé még tíz órakor is csak nagy elővigyázatossággal, csigatempóban lehetett haladni.

A hóekék végigmentek ugyan az útszakaszon, de semmiféle csúszásgátlót nem szórtak szét, így az úttesten maradt jégréteg megkeserítette az autósok életét, miközben néhány nappal korábban, amikor még híre sem volt a hónak, a csontszáraz aszfaltra szórták a sót. Ko­vászna belterületén kora reggeltől takarították a havat, nem volt különösebb fennakadás az autós és gyalogosközlekedésben.
Előző években Kovásznán is volt állomáshelye az országos útügy egyik csoportjának, nemcsak az országút, hanem a város utcáinak takarításában is részt vettek az utászok. Egy brassói igazgatói döntéssel azonban felszámolták a munkapontot. Kovásznáról Zágon felé Bodza­fordulón állomásozó utászokra bízták a hóeltakarítást, Barátos irányába Bükszádról kell érkeznie a hókommandónak, Zabola felé pedig a szent­léleki állomás utászaira hárul a takarítás. Korábban a helyi tanácsban is felmerült a kérdés: vissza kell állítani az utászok kovásznai állomáshelyét, a városháza telephelyet is felajánlott erre a célra. Domaházi János tanácstag is többször felvetette a telephely szükségességének kérdését. A tegnapi havazás után azt nyilatkozta, sürgősen meg kell oldani ezt a problémát, ha nem, kisebb havazás esetén is megtörténhet, hogy Kovászna elszigetelődik más településektől. "Ha országos érdekeltségű fürdőváros vagyunk, a hóeltakarítást is hasonló szinten kell megoldani" – mondta.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 226
szavazógép
2011-12-22: Belföld - :

Hírsaláta

A HELYZET VÁLTOZATLAN. Bár az ellenzék lejáratása gőzerővel folyik, a közvélemény-kutatások adatai alig változnak.
2011-12-22: Közélet - Iochom István:

Az első ifjúsági hagyományőrző karácsonyi vásár

Több mint ezer gyermek, kirakodó és bámészkodó fordult meg a múlt hét végén a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet és a Bokor Tibor szenátori irodája által szervezett ifjúsági hagyományőrző karácsonyi vásáron a kézdivásárhelyi Vigadóban.