Mi, hol, mikor?

2011. december 23., péntek, Mi, hol, mikor?

Karácsonyváró
* Sepsiszentgyörgyön a vásári színpad programja: ma 16 órától Gulliver Napközi Otthon (felkészítő óvónő: Asztalos Eni­kő és Tomos Gabriella), 16.30-tól az Őszirózsa Dalkör (karvezető: Venczel Anna),

17 órától a Batyus Táncegyüttes (Gyerme­kek Palotája): Regölés (felkészítő tanár: Gáspár Attila), közreműködnek: Ségercz Ferenc és barátai. * Szombaton 17 órától angyalváró koncertre hívja a város gyermekeit Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala. Míg otthon az ünnepi előkészületek zajlanak, a kicsik a városközpontban, a karácsonyi vásár színpadán követhetik végig a hónapok játékát a Kerekecske esztendőcske című lemez dalaival, sőt, be is kapcsolódhatnak a közös éneklésbe a muzsikusok, Lőfi Gellért, Gyergyai Szabolcs és Orbán Ferenc mellett.
* A baróti Csala Kürtje Fúvószenekar és a baróti Tanulók Klubjának Princess mazsorettcsoportja ötödik alkalommal tart karácsonyi előadást a baróti művelődési ház nagytermében ma 18 órától. A jótékonysági előadáson begyűlt adományokat a szervezők Györfi Szende családjának ajánlják fel.


Színház
A sepsiszentgyörgyi Ta­mási Áron Színház Szop­hoklész Trakhiszi nők című előadását (rendező: Balogh Attila) a kamarateremben ma 19 órától bérleten kívül játssza.


Zene
* A Room of the Floyd Affection zenekar Psyche­delic Rock’n’Roll címmel Pink Floyd-emlékkoncertet ad ma 21.30 órától Sepsi­szent­györgyön a BRX Pub­ban.
* A kézdivásárhelyi Vi­gadóban ma 18 órától tartják az Erdély Hangja döntőjét.
* A sepsiszentgyörgyi Kriza János Unitárius Da­lárda karácsonyi koncertjét vasárnap tartja az unitárius templomban a 18 órai istentisztelet keretében.


Hitvilág
* A sepsiszentgyörgyi Szent József templomban szombaton a 18 órai szentmise után 19 órától a 40-es számú Szent György cserkészcsapat bemutatja karácsonyi pásztorjátékát, majd 23 órától az öt katolikus egyházközség közös karácsonyi szentmiséjét tartják a templom előtti téren.(józsa)
* Kézdivásárhelyen vasárnap 13.30 órától unitárius istentisztelet és úrvacsoraosztás, 15 órától evangélikus istentisztelet lesz az evangélikus templomban.


Tilos petárdázni
Szerdán Sepsiszent­györ­gyön a rendőrök az Erzsébet parkban kaptak el egy 16 éves hidvégi fiút, aki petárdázott, a bodzafordulóiak pedig egy szintén 16 éves szitabodzai fiút értek tetten. Az eset kapcsán a rendőrség emlékezteti a lakosságot, hogy magánszemélyek nem készíthetnek, tarthatnak, adhatnak el, hozhatnak be az országba, és nem használhatnak semmiféle tűzszerészeti eszközt a II–IV., T.1 és T.2 osztályból (lényegében semmiféle petárdát, tűzijátékot vagy rakétát). Az I. osztályba tartozó pirotechnikai eszközök (csillagszórók, szikrázó gyertyák) egész évben használhatóak a biztonsági szabályok betartásával. Minden, pirotechnikai eszközökkel elkövetett cselekedet bűncselekménynek szá­mít, és 3 hónaptól egy évig terjedő börtönnel büntethető. Az I. osztályú pirotechnikai eszközök engedély nélküli forgalmazása kihágás, a bírság 2000–5000 lej, a nem kijelölt helyen való árusítást 1000–2500 lejjel, ha 18 éven aluliaknak adják el, 3000–6000 lejjel bírságolják. A használati utasítás nélküli áru­sításért 5000–7000 lej a bírság. Aki tiltott helyen használja ezeket, 3000–6000 lej bírságot fizethet. A fentieket az újraközölt és módosított 1995/126-os törvény szabályozza.


Ünnepi program
Fogászat. Dr. Mester Nagy Ildikó szombaton 11–13, vasárnap 9–11, hétfőn 11–13 óráig tart sürgősségi ügyeletet Kriza János utcai rendelőjében (a törvényszékkel szemben). Telefon: 0267 316 306.
Közszállítás. A sepsiszentgyörgyi MultiTrans Rt. a karácsonyi ünnepek alatt a következő program szerint szervezi a közszállítást: szombaton 19 óráig a buszok rendes hétvégi rend szerint járnak, utána leállnak. Vasárnap és hétfőn hétvégi program szerint közlekednek.
Demokrácia Központok. December 26-án, 30-án, illetve január 2-án szünetel az ügyfélfogadás a baróti Demokrácia Központban, a többi munkanapon a megszokott program szerint várják az érdeklődőket. Kovásznán december 27-én és 28-án a megszokott órarend szerint tart nyitva az EMNT-iroda, Sepsiszentgyörgyön 29-én is várják az ügyfeleket. Kézdivásárhelyen a hivatalos ünnepnapokon kívül a megszokott program szerint folyik az ügyfélfogadás.


Közlekedés
Szerdán este tízkor balesethez riasztották a rendőröket. A 12-es országúton a gidófalvi letérő közelében egy 38 éves, erősen ittas remetei (Hargita megye) férfi az út közepén haladt Sepsi­szentgyörgy irányába, amikor egy arra járó, szintén Hargita megyei kocsi elütötte. A gyalogos súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba szállították. A baleset körülményeit vizsgálják.

Kékfény

Csellengő. A baróti rendőrök nyomára bukkantak egy Székelyszáldobosról elcsavargott 16 éves lánynak, akinek eltűnéséről édesanyja kedden este hatkor tett bejelentést a 112-es sürgősségi hívószámon. A helyszínre kiszálló csoport megállapította, hogy a lány L. Gheorghe (19) sepsiszentgyörgyi lakossal ment el annak lakására, ahol később meg is találták, és hazavitték a családjához.

Röviden
Bál. A gidófalvi Zöld Fe­nyő Színjátszó- és Tánc­cso­port szom­­baton 20 órától mű­soros bálba várja az érdeklődőket.
Pontosítás. Mivel a Ro­mán Vasutak honlapjának ada­­tai nem találnak a valós prog­rammal, a karácsonyi tú­ra szervezői felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a meghirdetett 8.14 órai vonat nem közlekedik, ezért a 6.46 órai vonattal kell utazni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 217
szavazógép
2011-12-22: Közélet - :

Székely adománykoncert

Közel kétezer lejjel segítette a Székely Nemzeti Múzeumot a székelyek történelmét rockzenében előadó Szekler zenekar.
2011-12-23: Sport - :

Sport

Sportdíjak
Szerda este Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala díjazta a város legjobb sportolóit, csapatát és szervezőit, míg tegnap délelőtt a Kovászna Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság jutalmazta meg Háromszék legeredményesebb sportembereit.