Sport

2011. december 23., péntek, Sport

Sportdíjak
Szerda este Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala díjazta a város legjobb sportolóit, csapatát és szervezőit, míg tegnap délelőtt a Kovászna Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság jutalmazta meg Háromszék legeredményesebb sportembereit.

Tegnapelőtt az 550 éve város Sepsiszentgyörgy gálaest keretében Antal Árpád András polgármestertől és Nemes Árontól, a megyeszékhelyi sportiskola igazgatójától a következő sportolók vehettek át egy-egy oklevelet és emlékérmet: Blázer Imola (atléta), Bokor Balázs (gokartos), Hadnagy Tamás, Dániel Attila, Szabó Norbert (mindannyian triatlonisták), Incze Kriszta, Estera Dobre (birkózók), Papp Csongor (teremlabdarúgó), Cristian Ştefan (testépítő), Szőke Attila (dzsu-dzsicus). Továbbá elismerésben részesült a sepsiszentgyörgyi A-osztályos női kosárlabdacsapat, a Sepsi BC, valamint Csutak Tamás (Gáll Lajos Futókör) és Tulit Zsombor (Alpin Sport Egyesület). Ezenkívül életműdíjat kapott két kosárlabdaedző, Váncsa Kató és Váncsa Albert. Csü­törtökön a megyei sportigazgatóságon volt a sor, az eseményt viszont nem népszerűsítették kellőképpen, és a hivatal ,,vezetője" sem vett részt. A nagyon rövidre szabott díjkiosztón előbb három különdíjat osztottak ki, amolyan kedvcsinálónak: a motokrossz Európa-bajnokág 65 cm3-s géposztályának viadalát hetedik helyen záró Tompa Krisztián mellett szólították Lénárt Paulát, aki az U16-os kosárlabda-válogatottal az idei kontinenstornán is részt vett, és Cosmin Trofint, aki az ifjúsági III-as korosztályban több országos bajnoki címet is szerzett. Megyénk idei legjobb sportolója a Mátéfi Árpád által edzett Európa-bajnoki ezüstérmes Estera Dobre (MSC) birkózó lett. A képzeletbeli dobogó második helyére a kézdivásárhelyi Kanabé Szilárd (Nagy Mózes SK) asztaliteniszező állhatott fel, aki Dobolyi Aladár irányítása alatt majdhogynem minden versenyét éremmel zárta. A bronzérmes a szentgyörgyi Szőke Attila (MSC), aki mindegyik hazai és külföldi megmérettetésén kiválóan szerepelt. Edzője Petre Olteanu. A további díjazottak: 4. Florin Purcea (atléta, MSC/edző: Révész Katalin), 5. Bodó Zoltán (fogathajtó, Lipicai Lovas Klub/edző: Bartha Róbert), 6. Lukász Arnold (cselgáncs, Nagy Mózes SK/edző: Veres László), 7. Incze Kriszta (birkózó, Sepsi ISK/edző: Hatos Péter, Kertész Dávid), 8. Mihaela Munteanu (birkózó, MSC/edző: Mátéfi Árpád), 9. Cristian Ştefan (testépítő, Apollo Sport), 10. Blázer Imola (atléta, Sepsi ISK/edző: Mircea Buhlea). Sportolóinknak gratulálunk, s abban bízunk, hogy a következő esztendő egy picivel sem hoz az ideieknél szerényebb eredményeket.


Minifoci
A Zsukások győzelmével zárult a hét végén megrendezett erdővidéki évadzáró kispályás teremlabdarúgó-torna. A viadal legjobb kapusának járó elismerést a székelyudvarhelyi Pál Zoltán (Góbék) vehette át, a gólkirálynak járó díjat pedig a baróti Komporály Attila (Zsukások, 12 gól) kapta. Az eredmények: * döntő: Góbék–Zsukások 6–8; * a 3. helyért: Antalfish–Apáca 8–4; * az elődöntők: Góbék–Apáca 7–2 és Zsukások–Antalfish 9–3.


A címvédő nyert Flachauban
Az összetettben és a számban is címvédő horvát Ivica Kostelic nyerte a férfi alpesi sízők Világkupa-sorozatának szerdai, flachaui műlesikló-versenyét, amely a korábbról elhalasztott levi viadal pótlása volt. A háromszoros olimpiai ezüstérmes mögött a svéd Andre Myhrer végzett a második, az olasz Cristian Deville pedig a harmadik helyen az ausztriai viadalon. Eredmények: 1. Ivica Kostelic (horvát) 1:48.94 perc (1. futam: 55.11 mp/2. futam: 53.83 mp), 2. Andre Myhrer (svéd) 1:49.01 perc (55.46 mp/53.55 mp), 3. Cristian Deville (olasz) 1:49.03 perc (55.25 mp/53.78 mp).

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 214
szavazógép
2011-12-23: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Karácsonyváró
* Sepsiszentgyörgyön a vásári színpad programja: ma 16 órától Gulliver Napközi Otthon (felkészítő óvónő: Asztalos Eni­kő és Tomos Gabriella), 16.30-tól az Őszirózsa Dalkör (karvezető: Venczel Anna),
2011-12-23: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a lécfalvi
RÁCZ KLÁRA
életének 79., özvegységének 33. évében hirtelen halállal elhunyt.
Temetése 2011. december 24-én 14 órakor lesz a családi háztól.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4252064