Az utca hangja

2011. december 23., péntek, Nyílttér

BALOGH MÁRIA, Csernáton. A hírekben láttuk, hogy 70 lejes ajándékjegyeket adnak különböző megyékben azoknak, akiknek a fizetésük nem haladja meg a 615 lejt.

Kérdés, hogy Kovászna megyében ezt miért nem alkalmazzák? Mi nem Romániához tartozunk? Az RMDSZ hol van? Ha szükségük volt a szavazatunkra (és még lesz), akkor harcolják ki a népnek a jogát! Tudom, nem kapok erre választ, ahogy az újságban sem fog megjelenni ez a cikk! De azért reménykedem...
MOLNAR ALEXANDRU, Sepsiszentgyörgy. 1989 decemberében magam is ott voltam Temesváron, ahol bizony élesre töltött fegyverrel mentünk szembe a hatalom védelmezőivel. Sok ember meghalt és megsebesült ott öt nap alatt, és nagyon sajnálatos, hogy a mai fiatalok majdnem semmit nem tudnak erről. Az is, hogy politikusaink nem ismerik el: ennek a véráldozatnak köszönhetik azokat a változásokat, amelyekből meggazdagodtak. Azok jogait, akik az életüket kockáztatták a diktatúra megdöntéséért, most megnyirbálják, de azért én kívánok nekik gazdag asztalt karácsonyra. Remélem, a Megváltó születésének híre a politikusok szívéhez is eljut, és jövőben okosabbak lesznek, a világ pedig kicsit jobb.
HUSZÁR SZILAMÉR, Sepsiszentgyörgy. December 19-én a Hi­poc­rate gyógyszertár bejárata előtt nem mindennapi látványban volt részem. Hihetetlen ugyan, de kutyák álltak sorban a bejáratnál. Előkaptam a fényképezőgépem, de akkor döbbentem meg, amikor észrevettem, hogy a gyógyszertár üres. Nem gazdáját váró kutyus ágaskodott az ajtónál bebocsátásért odacsalva a többi ebet, hanem valami más történt. Ekkor fogalmazódott meg bennem az a gondolat, hogy a nagy kutyák egészségügyi reformokat ígérnek, az ostobák pedig sorban állnak érte.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 209
szavazógép
2011-12-23: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a lécfalvi
RÁCZ KLÁRA
életének 79., özvegységének 33. évében hirtelen halállal elhunyt.
Temetése 2011. december 24-én 14 órakor lesz a családi háztól.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4252064
2011-12-23: Nyílttér - Sylvester Lajos:

Himnusz-meccs a hokimeccsen (Határhelyzetek)

Még az "átkosban" mesélték, hogy valamelyik tettetett vagy igazi félnótás férfi – talán Szűcs Feri, a város kedvelt félbolondja – az utcákon bolyongva emelkedett hangulatában kádenciára lépkedve rázendített az akkor éppen soros himnuszra: Trei culori cunosc pe lume (azaz: Há­rom színt ismerek a világon, vagy szabad fordításban inkább Csak három szín van a világon).