VisszajelzésSzégyellem magam!

2011. december 23., péntek, Nyílttér

Engedtessék meg nekem, hogy pár sorban elmondjam a véleményemet a hétvégi eseményekről. Szégyellem magam, mert a napi sajtó elolvasása után még egyszer bebizonyosodott számomra, hogy jellemtelen kis akarnokok képviselnek minket az RMDSZ színeiben!

Szégyen a józanul gondolkodó emberekre nézve, ha tehetetlenül eltűrjük, hogy a szervezet örökös főmuftija, aki átadta az elnökséget saját alakjára nevelt utódjának, megengedi magának, hogy cinikusan, gúnyosan le plüssmacizza Tőkés Lászlót, akit népünk szeret és tisztel! Pofátlanság a javából, mert amikor Tőkést és családját a szeku fenyegette, ő felvállalta az eltüntetésének a lehetőségét, és kitartott igaza mellett! Ebben az időszakban Markó Béla nyugodtan írogatta esszéit, ki is adogatta őket, és köszöni, jól volt.
És önök gúnyolódnak Tőkéssel!? Szégyellem magam, mert az "érdek­kép­viseletem" nagyon kezd hasonlítani a kommunista pártra, és ezt nagy lelki nyugalommal ki is jelenti: "aki nincs velünk, az ellenünk van!" Ezt utoljára ilyen nyíltan Sztálin Jóska bátyánk jelentette ki anno! Ő a Gulágra küldte a neki nem tetszőket, az RMDSZ-nek hál’ istennek nincs meg ehhez az ereje, ezért csak pénzügyileg próbálja tönkretenni a másként gondolkodókat, akik voltak olyan pofátlanok, hogy elindultak, és győztek ellenük! Lásd Barót és Kézdivásárhely ellehetetlenítését, mit számít az a pár tízezer magyar? Aki nem RMDSZ-es, az nem magyar? És még sok minden van, amiért ártatlanul ég a po­fám! Amúgy ott voltam szerdán az író-olvasó találkozó előtt, de rádöbbentem, hogy itt nem a költő, hanem a politikus dominál! Rendőri készültség, verő- meg kidobólegények, öltönyös, nyakkendős, kötelezett résztvevők, nem az én stílusom! Mi páran odamentünk, utcai viseletben, ahogy normális, és biztos, hogy senki nem bántotta volna a költőt, hanem esetleg egy civilizált vita keretében elbeszélgettünk volna mindenről. De erre nem volt lehetőségünk, így hát hazamentünk csendesen, keserű szájízzel.
Annyit megígérhetek, pedig 2000 óta távol tartom magam ettől a balkáni politikától, hogy a kampányra reaktiválom magam, és az RMDSZ által "megmentett" 500 lejes nyugdíjamból papírt, filctollat és ragasztót vásárolok, és ahol RMDSZ-es plakátot látok, ott helyben gyártok egyet én is, és melléje ragasztom. Például azt, hogy "Mennyi pénz van a zsebedben, autonóm székely? Köszönd nekik" – nyíl a tulipán felé. Egyelőre ennyi, kérek mindenkit, amikor itt lesz az ideje, mutassuk meg, hogy a fák nem nőhetnek az égig!

Tisztelettel: VAJDA DÉNES, Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 200
szavazógép
2011-12-23: Nyílttér - Szekeres Attila:

Kábelgazdák és -tolvajok (Tollraforgó)

Lépten-nyomon hallani, hogy itt is, ott is lopják a kábelt. A tolvajok megszabadítják a színesfém huzalt műanyag burkától, s a fémet beadják az ócskavastelepre, kapnak érte valami pénzt. Az nem érdekli, hogy egy-egy település telefonhálózatát megbénítják egy időre, csak jöjjön a pénz, cél szentesíti az eszközt módjára.
2011-12-23: Nyílttér - :

A sepsiszentgyörgyi SZKT margójára (Visszajelzés)

Ezen az ülésen elhangzottak egyértelműen bebizonyították, az RMDSZ berkeiben nagyon nagy a félelem, hogy a következő választásokon elveszítik uralkodó pozícióikat, tekintettel az Erdélyi Magyar Néppárt megjelenésére a politikai palettán, és az RMDSZ népszerűségének folyamatos csökkenésére a magyarság kö­rében.