TollraforgóVan öröm Sepsiszentgyörgyön

2011. december 23., péntek, Közélet

Meglepően rosszul öltözöttek az emberek, gondterheltek, rosszkedvűek, alig látni vidám arcot – mondja egy több év után külföldről hazatért sepsiszentgyörgyi fiatalember.

Körülnéz az üzletekben, vásárolni nem akar, inkább a hangulat érdekli. Tudja ő, hogy sok a munkanélküli, alacsonyak a háromszéki jövedelmek, mégis csalódott. Brassóval példálózik, itt a szomszédban, mégis mintha más világon járna az ember: elegancia, nyílt és boldog tekintetek. Mentendő közös városunkat, mondom neki, nézzen jobban szét, csak talál pozitív változást Sepsiszentgyörgyön most is, karácsony előtt, de máskor is, ő ellenben hajthatatlan, mert szerinte az emberekben a hiba, képtelenek boldogok lenni.
Arrébb, a vásári színpadon egy baráti társaság muzsikál, közönségük forralt bort szürcsöl, mások meg csak állnak, és élvezik a hangulatot. Nem sietnek, nem vásárolnak, magukban teremtenek karácsonyt. Lám, a külföldről hazatért városfiának mégsincs egészen igaza: Sepsiszentgyörgyön jó élni, itt is van öröm és jókedv, csak fel kell fedezni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 203
szavazógép
2011-12-23: Közélet - Fekete Réka:

Előnyben a használati cikkek

A vásárlók egyre igénytelenebbek, nem érdekli őket, hogy amit megvesznek, milyen minőségű, mennyit tart, egyesek még azt sem kérdezik meg, hogyan működik az az elektronikai termék, amit kifizetnek, egyszerűen túl akarnak lenni rajta – mondja az egyik sepsiszentgyörgyi elárusító, aki szerint az emberekből kiveszett az ajándékozás öröme.
2011-12-23: Közélet - Váry O. Péter:

Célegyenesben a Reflex (Biennálék éve)

A jelek szerint sikerült a Tamási Áron Színháznak megteremtenie a Reflex Nemzetközi Színházi Biennálé második kiadásának megszervezéséhez szükséges anyagi hátteret,