Antal Árpád válasza Băsescunak

2011. december 23., péntek, Közélet

Antal Árpád, az RMDSZ sepsiszentgyörgyi szervezetének elnöke – utalva Traian Băsescu államfő kijelentésére, miszerint az RMDSZ gátolta meg az ország közigazgatási átszervezését – tegnap leszögezte: az RMDSZ támogatja a reformot, de azt nem lehet megvalósítani másfél millió magyar ellenében.

Antal Árpád elmondta: nem beszélhetünk decentralizációról, mert ha Romániában arra sor kerül, az egyfajta autonómiát jelent, amiből a magyar közösség nyerne. Nem érthetek egyet azzal, amit Traian Băsescu államfő állít, az RMDSZ támogatja a román állam megreformálását, de tanulmányokra alapozott, alapos decentralizációt javasolunk – magyarázta a politikus. Mint mondta, az RMDSZ partnere volt és partnere marad minden olyan projektnek, amely az állam megreformálását és a decentralizációt célozza, de azt tudományosan kell megalapozni, és a politikai, illetve a választási érdekek nem győzedelmeskedhetnek, ha az állam megreformálásáról van szó. Olyan közigazgatási átszervezésre van szükség, amelyből mind a románok, mind a magyarok nyernek – hangoztatta Antal Árpád.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 217
szavazógép
2011-12-23: Közélet - :

Magánbiztosítók bevonását javasolják (Egészségügyi reformtervezet)

Alapítványi státusú egyesületekké vagy cégekké alakulhatnak a kórházak, a megyei egészségbiztosító pénztárak helyett magánbiztosítók működnek majd, a családorvosokat alkalmazhatják a polgármesteri hivatalok is – ezek a fõbb módosításai a romániai egészségügyi rendszer átszervezéséről és működéséről szóló törvénytervezetnek.
2011-12-23: Belföld - Csinta Samu:

Belföldi hírek

Megbukott a bizalmatlansági indítvány
Megbukott a kormány elleni bizalmatlansági indítvány. Mihai Voicu, a képviselőház liberális főtitkára közölte: 213 honatya szavazott, 209-en igennel, négyen pedig nemmel.