Külföldi hírek

2011. december 23., péntek, Közélet

Újra leminősítették Magyarországot
Megvonta a befektetési ajánlású besorolást Magyaror­szág­tól szerdán a Standard & Poor’s. A nemzetközi hitelminősítő szerda este Londonban bejelentette, hogy egy fokozattal, az ed­digi BBB mínusz/A-3-ról egy fokozattal BB plusz/B-re módosította a hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság besorolását, amelyre további leminősítés távlati lehetőségére utaló negatív kilátást adott.

* A valós gazdasági folyamatok semmilyen módon nem indokolták a Standard & Poor’s leminősítését, ez jóval inkább az euró válságáról szól, mint Magyarországról – mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője tegnap. Emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök egy korábbi interjúban már világossá tette, december közepén egy újabb spekulációs támadás várható Magyarországgal szemben. "Ezek­nek a spekulációs támadásoknak az az egyik sajátja, hogy általában hitelminősítői döntések környezetében szoktak előfordulni" – tette hozzá. * Az MSZP szerint magyarellenes politikát folytat a kormány, mert ha nem foglalkozik a hitelminősítőkkel, a magyar emberekkel sem foglalkozik – mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője tegnap. "Ez a bóvli kormány magyarellenes politikát folytat, a hazája ellen cselekszik ez a kormányzat. A bóvli kormány minden intézkedése mintha a haza egyfajta elárulására törekedne, vagy pedig elvesztette a józan eszét teljesen a miniszterelnök" – fogalmazott a politikus, aki szerint mindkét problémára az a megoldás, ha Orbán Viktor távozik a hatalomból.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2011-12-23: Belföld - Csinta Samu:

Belföldi hírek

Megbukott a bizalmatlansági indítvány
Megbukott a kormány elleni bizalmatlansági indítvány. Mihai Voicu, a képviselőház liberális főtitkára közölte: 213 honatya szavazott, 209-en igennel, négyen pedig nemmel.
2011-12-23: Belföld - :

Hírsaláta

EZ AZ Ő MUNKÁJUK. Bár eddig csak részeredményeket – nem is túl kellemeseket – tudunk az őszi népszámlálásról, az RMDSZ Kovács Péter vezette főtitkársága könyvet adott ki annak előkészítéséről, megszervezéséről Ez a mi munkánk címmel. A kiadvány elérhető az RMDSZ információs portálján, a www.rmdsz.ro-n is.