Hírsaláta

2011. december 23., péntek, Belföld

EZ AZ Ő MUNKÁJUK. Bár eddig csak részeredményeket – nem is túl kellemeseket – tudunk az őszi népszámlálásról, az RMDSZ Kovács Péter vezette főtitkársága könyvet adott ki annak előkészítéséről, megszervezéséről Ez a mi munkánk címmel. A kiadvány elérhető az RMDSZ információs portálján, a www.rmdsz.ro-n is.

HULLNAK A POLGÁRMESTEREK. Letartóztatták Snagov és Jilava polgármesterét. A Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) befolyással való üzérkedés és csúszópénz elfogadása miatt vizsgálja ki az elöljárókat. Az ügyészség kihallgatta Muşat Apostol snagovi demokrata liberális párti és Adrian Mladin jilavai, az Országos Szövetség Románia Fejlődéséért nevű párt színeiben megválasztott polgármestert, majd úgy döntött, mindkettőjüket 24 órára letartóztatásba helyezi. A polgármestereket azzal vádolják az ügyészek, hogy csúszópénzért cserébe közbenjártak bizonyos telkek jogi helyzetére vonatkozó dokumentumok kibocsátása kapcsán. Muşat és Mladin 29 napos előzetes letartóztatását kérik a bíróságon. (Mediafax)
AZ ÖRÖK OPTIMISTA BOC. Románia nem szorul újabb nemzetközi hitelre, hacsak nem romlik nagymértékben a világgazdasági helyzet – véli Emil Boc. A kormányfő hozzátette: tömeges elbocsátás csak azoknál az intézményeknél várható, ahol a folyamat már elkezdődött. Az elmúlt években Románia 20 milliárd eurónyi hitelt vett fel a nemzetközi pénzintézetektől. Emil Boc szerint jövőre legalább kétszázalékos gazdasági növekedés várható. (TVRInfo)
JÓ HÍR PATIKUSOKNAK. 435,5 millió lejt utalnak ki az egészségügyi minisztériumnak a kormány tartalékalapjából, hogy a rendszerben felhalmozott gyógyszertartozásokat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár kiegyenlítse. Ritli elégedetten jelentette ki, ebből kifizetik az ártámogatott és ingyenes gyógyszerek terén felhalmozott tartozásokat, s elérik, hogy az év végén nem lesz 90 napnál régebbi adósság.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2011-12-23: Közélet - Mózes László:

Külföldi hírek

Újra leminősítették Magyarországot
Megvonta a befektetési ajánlású besorolást Magyaror­szág­tól szerdán a Standard & Poor’s. A nemzetközi hitelminősítő szerda este Londonban bejelentette, hogy egy fokozattal, az ed­digi BBB mínusz/A-3-ról egy fokozattal BB plusz/B-re módosította a hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság besorolását, amelyre további leminősítés távlati lehetőségére utaló negatív kilátást adott.
2011-12-23: Közélet - Váry O. Péter:

Díjözön a városünnep zárógáláján

Gálaesttel zárult szerdán az 550 éve város Sepsi­szentgyörgy ünnepségsorozat. A Tamási Áron Szín­házban tartott rendezvényen a városvezetés díjazta mindazokat – a város polgárait és cégeket, szervezeteket –, akik, amelyek nemcsak az idei városünnepi rendezvények sikeréhez, de az évek során Sepsiszentgyörgy hírnevének öregbítéséhez is hozzájárultak.