Díjözön a városünnep zárógáláján

2011. december 23., péntek, Közélet

Gálaesttel zárult szerdán az 550 éve város Sepsi­szentgyörgy ünnepségsorozat. A Tamási Áron Szín­házban tartott rendezvényen a városvezetés díjazta mindazokat – a város polgárait és cégeket, szervezeteket –, akik, amelyek nemcsak az idei városünnepi rendezvények sikeréhez, de az évek során Sepsiszentgyörgy hírnevének öregbítéséhez is hozzájárultak.

Történt egy s más az elmúlófélben levő év során, több mint ötven rendezvény ünnepelte az 550 éves Sepsi­szentgyörgyöt – erről peregtek képsorok a gálaest bevezetőjeként. Antal Árpád polgármester üdvözlőbeszédében kiemelte, a történelem során mindig voltak a régió, a város fejlődését akadályozók, akik felemelkedésüket ellenünkben képzelték el. Ma is vannak, akik abban akadályoznak, hogy magunk adhassunk neveket utcáink­nak, akik anyanyelvünk hasz­nálatát gátolják – de jogainkat azért örököltük, hogy azokat továbbadhassuk – figyelmeztetett a polgármester. Sepsiszentgyörgy­ről úgy vé­lekedett, jelene nem rosszabb, mint múltja, nem jobb, mint jövője, de olyan város, ahová érdemes visszatérni világlátó kör­utakból. Nem csak élettér, nem csak lakóhely, hanem az otthonunk, ennél fogva nekünk a világ közepe – jelentette ki.
A Codex régizene-együt­tesnek a szentgyörgyi kéziratból adott ízelítője, az M Stú­dió mozgásszínházi betéte, a Heveder és a Háromszék Táncegyüttes cigányzenéje-tán­ca, Az én időmben Szent­györgy című dokumentum­film beharangozása, illetve az Evilági együttes záró kiskoncertje adta a keretet a számos díj átadásához, oklevelet és emlékérmet vehettek át éltanulók és tanáraik, kiemelkedő sportolók, ifjúsági szervezetek, a civil szféra képviselői, a legtöbb munkahelyet biztosító vállalkozások, a kö­zös­ségért tevékenykedő mű­velődési intézmények vezetői, a művészetekben, kultúrában kiemelkedő alkotók, néhányan polgármesteri kü­lön­díjat kaptak, és életműdíjat is osztottak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2011-12-23: Belföld - :

Hírsaláta

EZ AZ Ő MUNKÁJUK. Bár eddig csak részeredményeket – nem is túl kellemeseket – tudunk az őszi népszámlálásról, az RMDSZ Kovács Péter vezette főtitkársága könyvet adott ki annak előkészítéséről, megszervezéséről Ez a mi munkánk címmel. A kiadvány elérhető az RMDSZ információs portálján, a www.rmdsz.ro-n is.
2011-12-23: Közélet - Bokor Gábor:

Adni jó

Apró ajándékokat, karácsonyfadíszeket készítettek a kovásznai fiatalok és idősebbek az orbaiszéki EMNT és a kovásznai EMI által szervezett kézműves-foglalkozáson. Adni jó a példaértékű esemény címe – és ennek szellemében a kézműveskedők az elkészült tárgyak egy részét az időseknek ajánlották fel.