Adni jó

2011. december 23., péntek, Közélet

Apró ajándékokat, karácsonyfadíszeket készítettek a kovásznai fiatalok és idősebbek az orbaiszéki EMNT és a kovásznai EMI által szervezett kézműves-foglalkozáson. Adni jó a példaértékű esemény címe – és ennek szellemében a kézműveskedők az elkészült tárgyak egy részét az időseknek ajánlották fel.

"Az ajándékok készítőjük odafigyelését, szeretetét hordozzák, hiszen minden egyes tárgy külön üzenetet közvetít" – mondta a szervezők részéről Tímár Tímea EMI-elnök és Istók Krisztina alelnök.
Az EMNT és az EMI közös angyaljárást szervez, a felajánlott kézművestárgyakat kovásznai és zágoni időseknek ajándékozzák a napokban. Az ajándékok célba jutásának megszervezésében a református lelkészek segítségét kérték – mondta el Szabó Tünde orbaiszéki EMNT-elnök. Szeretnék, ha a társadalom peremére szorult, a társadalmi életből kimaradt időseket, de a fiatalokat is újra a közösségi életbe tudnák vonzani. E célból havonta tematikus foglalkozásokat szerveznek.
Legközelebb december 29-én délután öt órára várják az érdeklődőket a kovásznai Demokrácia Központba, ahol az idősek karácsonyát szervezik meg. A fiatalokat is várják, hogy közösen díszítsék fel a karácsonyfát, együtt örvendjenek az ünnepeknek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 221
szavazógép
2011-12-23: Közélet - Váry O. Péter:

Díjözön a városünnep zárógáláján

Gálaesttel zárult szerdán az 550 éve város Sepsi­szentgyörgy ünnepségsorozat. A Tamási Áron Szín­házban tartott rendezvényen a városvezetés díjazta mindazokat – a város polgárait és cégeket, szervezeteket –, akik, amelyek nemcsak az idei városünnepi rendezvények sikeréhez, de az évek során Sepsiszentgyörgy hírnevének öregbítéséhez is hozzájárultak.
2011-12-23: Közélet - Fekete Réka:

Élő Betlehem

Nincs szebb dísze templomainknak, mint a zsúfolásig megtelt padsorok, karácsonykor pedig a hívek által készített Betlehem.