Gyógyítónk a természetNépi immunerősítő módszerek

2008. február 14., csütörtök, Család
(folytatás január 31-i számunkból)

Udvarhelyszéki adatközlőnk elmondása szerint családja a napot gyümölccsel kezdi. Reggel éhgyomorra azért ajánlott a gyümölcs, mert az üres gyomornyálkahártyán keresztül a gyümölcscukrok, vitaminok, ásványi elemek, nyomelemek gyorsan, akadály nélkül felszívódnak, míg ha szilárd étellel társítjuk őket, a bélben erjedés indul meg, rothadó gázok keletkeznek, amelyek puffadást, rossz közérzetet okoznak. Egyetlen kivétel az alma, de erről majd külön szólunk.

A gyümölcs reggelire igen régi szokás, manapság kutatják és ajánlják Amerikában is. Harvey és Marilyn Diamond neves táplálkozástudományi szakember a különböző kultúrkörök kitapasztalt, megelőző gyógymódjait vizsgálja, és visszahozásukra törekszik. Testkontroll című könyvükben írják: azért is ajánlatos gyümölccsel vagy zöldséggel kezdeni a napot (a lényeg a nyers, élő táplálék), mert a szervezet méregtelenítő ciklusát támogatjuk vele. E táplálkozási rendszer szerint szervezetünknek három ciklusa van: hajnaltól délelőtt 11 óráig a méregtelenítés, déltől este 7-ig a bevitel (kétszeri táplálkozás), éjszaka a feldolgozás, beépítés a szervezetbe.

Aki reggel inkább folyadékot, teát, forrásvizet, gyümölcslevet, gyümölcs- vagy zöldségsalátát kíván, azzal éljen! Hallgasson szervezete jelzésére, kívánságára. A természetes életben, orvoslásban mindig személyre szóló az ajánlás. Aki táplálóbb reggelire vágyik, több erőre van szüksége, fizikai munkát végez, reggelizzen belátása szerint.

A Harvey házaspár által ajánlott étrendben fontos az ételek társítása is. A kutatások is igazolják tehát: ajánlott figyelnünk nagyanyáink, nagyapáink életmódjára, étrendjére!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1318
szavazógép
2008-02-14: Család - Puskás Attila:

Jótékony agresszivitás (Ki vagyok?)

Konrad Lorenz (1903—1989), aki az állatok viselkedését számtalan könyvében és tanulmányban elemezte (1973-ban Nobel-díjjal ismerték el munkásságát), gyakran hivatkozott az ember és az emberszabású majmok szembetűnően hasonló viselkedésére.
2008-02-14: Család - x:

Böjtös hetek

A nagyböjt második vasárnapja böjt-másodvasárnap vagy nevetlen vasárnap. A harmadik böjt harmadvasárnap, böjtközépvasárnap, fébűtvasárnap — utalva a böjti időszak félidejére.