A házasság tartósabb

2008. február 14., csütörtök, Család

Európa középső és délkeleti felében az élettársi együttélések aránya jóval alacsonyabb, mint Nyugat-Európában, a házasság még mindig első helyen áll az együttélési formák között.

Amerikában 1981-ben Bálint-napon Baton Rouge városában meghirdették a Hiszünk a házasságban akciót. A program elnevezése 1983 óta A Házasság Világnapja, megünneplésére február második vasárnapját jelölték ki (idén február 10-re esett). E napon a társadalom figyelmét arra próbálják felhívni, hogy minden ellenkező híresztelés ellenére léteznek jó, boldog és tartós házasságok, továbbá hogy a csak együttélésre alapozott (és egyre népszerűbb) kapcsolat nem olyan tartós, mint a házasság.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1318
szavazógép
2008-02-14: Család - x:

Böjtös hetek

A nagyböjt második vasárnapja böjt-másodvasárnap vagy nevetlen vasárnap. A harmadik böjt harmadvasárnap, böjtközépvasárnap, fébűtvasárnap — utalva a böjti időszak félidejére.
2008-02-14: Család - Kelemen László:

Rozellapapagáj (Díszállatok a lakásban)

A rozellapapagáj hossza 30 cm, feje és begye vörös, pofafoltja fehér. Hátán és szárnyán a fekete tollak szegélye zöldessárga, farcsíkja halványzöld. Begyének alsó része sárga, a has halványzöld, a fartájék és az alsó farkfedők vörösek. Szárnya 15,5 cm hosszú, középső szárnyfedői feketék, az evezők külső zászlói és az alsó szárnyfedők kékek, a farka 16 cm hosszú, a középső tollak sötétzöldek némi kékes árnyalattal, a külső tollak halványkékek fehér csúcsi résszel. A lába szürke.