A vesztes csapat

2008. február 16., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Mióta iskolába járok, azaz mióta az eszemet tudom, rossznak tartom az egész csapatot. Persze, nem csak én vagyok így ezzel, hiszen minden iskolába járó diáknak van valami kifogásolnivalója.

Csak ámuldozva, vágyakozva tapadunk a tévé képernyőjére, amikor azt látjuk, más európai országokban hogyan tanulnak, járnak iskolába, és milyen, mindenki számára kedvező törvényeik vannak.

Egy hete kaptam fel a fejem, amikor megtudtam, hogy lehetőséget kapunk az új oktatási törvénytervezethez javaslatokat beadni. Ezzel éltek is a civil szervezetek, szülők, oktatási intézmények. Utánanéztem, hogy mi az a reális javaslat, amit én letennék a miniszter bácsi asztalára. Elsősorban azt kell tudni, hogy Románia tanterve európai viszonylatban a legerősebbek közé tartozik. Erre büszkék is lehetnénk, de azt hiszem, mindenki egyetért velem, hogy francba a büszkeséggel. Nem baj hát, csak tanuljunk, annál jobb, de sajnos, ebben az esetben a mennyiség nem egyenlő a minőséggel. Így minden velem együtt érző diák—tanügyi törvény: 1—0. Személy szerint, bár úgy érzem, jó pár embert képviselek szavaimmal, a ,,szeret sokáig aludni" emberek közé tartozom, aki reggel 7-től 9-ig valahogy nem képes az alváson kívül másra figyelni. Aztán meg tények bizonyítják, hogy egy fejlődésben lévő elme nem képes öt-hat órányinál többet befogadással tölteni. Így hát nézzük csak meg: reggel két óra alvás, délután két óra ,,képtelen odafigyelés", máris 3—0-ra vezet minden velem együtt érző diák.

Azt hiszem, a borzasztó nagy vereség után bizony változtatni kell a tanügyi törvényen, különben örökké vesztes marad bennünk, a diákok szemében. Itt a lehetőség, csak kell egy orvos, egy pszichológus, pár szakember, meg hát nem ártana talán egy diák sem a csapatban.

Ferencz Áron

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1318
szavazógép
2008-02-16: Kovakő - diákmelléklet - x:

Második nekifutásra: Rólunk

Lassan 18 esztendős lány, haja barna, szeme fekete, kamasz vagy talán még gyerek... Véleményt kellene mondania a saját generációjáról. Lehetőleg minél szubjektívebbet. Elég érdekes feladat... Megpróbálja:
2008-02-16: Kovakő - diákmelléklet - x:

Szteppcipők

Tessék, ülj le. Kortyolj a kávédból, és mesélj, kérlek. Figyelek rád. Most már ugyan homályosodik a körvonal, a hátad mögötti, kiskalapos úrra csúszik a fókuszpont: háromszeretős vasárnapi kalandja érdekesebb nálad.