A depresszió leküzdéséért

2008. február 28., csütörtök, Család

A depresszióban szenvedők, valamint azok számára indít tájékoztató és terápiás tevékenységet a Kovászna Megyei Vöröskereszt, akiknek életét szomorúság, örömhiány jellemzi, alvászavaraik vagy étvággyal kapcsolatos problémáik vannak. A tevékenységeken ismereteket szerezhetnek többek között a depresszióról, annak kezeléséről, a visszaesés megelőzéséről.

A depresszió az egyik leggyakoribb mentális betegség. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint világszerte évente közel egymillió embernél alakul ki, és a felmérések azt mutatják, hogy életük során az emberek 12—20 százaléka esik át legalább egy súlyos depressziós epizódon. A pszichiátriai betegségek közül leggyakrabban a hangulatzavarokhoz társul öngyilkosság, a depressziósok közel tizenöt százaléka vet véget önkezűen életének. Kutatások kimutatták, hogy a depressziósok csupán egyharmada kap megfelelő kezelést, ennek hiányában a betegség hónapokig, évekig, akár egy életen át állandósulhat. A WHO szerint 2020-ra a depresszió lesz a világon a legnagyobb terhet jelentő megbetegedés.

A Kovászna Megyei Vö­röskereszt márciustól foglalkozni szeretne e ,,meg nem értett betegség" kérdéskörével. Az érdeklődők a Vöröskereszt Sepsiszentgyörgy Kós Károly utca 7. szám alatti székhelyén, a 313 802-es telefonon délelőtt, a 0724 475 838-on délután, illetve a PE_depr@yahoo.com e-mail címen jelentkezhetnek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1318
szavazógép
2008-02-28: Család - Kelemen László:

Kis sándorpapagáj (Díszállatok a lakásban)

Őshazája az Indiai-félsziget, Afrika. A hímnek jellegzetes gallérja van, ennek alapján különböztetjük meg a nemeket. A fiatalok a tojóra hasonlítanak. A farkuk egészen rövid, csőrük halványabb, íriszük szürkésfehér, hároméves korukban színesednek ki, ekkorra válnak ivaréretté.
2008-02-28: Család - x:

Szembetegség, látásromlás (Háziorvos)

A vakság leggyakrabban a cukorbetegség szövődményeként alakul ki, és ha már elkezdődött a látásromlás, gyógyítani nem lehet, ezért a megelőzésre kell helyezni a hangsúlyt.