Miért?

2008. április 5., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Csend van, a feszültség ott lobog a levegőben. A nap bíborban ragyogtatja a horizontot. Lassan a sötétség uralmának leáldozik, helyét az éltető fény veszi át. Felébresztve vele az egész határt.

Lágy szél töri meg a csendet... a temető régi sírköveit megvilágítja a nap fénye. Egy ütött-kopott fekete ruhás hölgy lép be a temető ódon, nyikorgó vaskapuján. Elsétál a sírok mellett, majd egy magányos kopjafához hajol. A férjét pár hete vesztette el. Üres, tátongó űrt érez a szívében. Könny gördül végig arcán, majd a földre hull. Zokog, hisz nagyon szerette férjét. Elbúcsúzni sem tudott tőle. Úgy érzi, ő tehet férje haláláról. Hiszen az utolsó napon, amikor a baleset történt, a férje érte sietett, mert ő megígértette vele, hogy időben ott lesz. Vallomást tesz, hisz szerelme hű és örökké tartó.

Leveszi fekete fejkendőjét, belecsavarja a magával hozott virágcsokrot, majd zokogva a sírra borul. Utoljára még valamit mond, ami úgy hangzik... Szeretleeeek. Hangját a szél messzire röpíti.

Szőllősi Tamás

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-04-05: Kovakő - diákmelléklet - x:

Albert Nagy Örs :Transz-csendes

Ott vagyok, hol csak ő meg én olykor,
hol nincs hely- s reménytelen,
hisz vigyázok rá,
s Ő ment a tébolytól.
2008-04-05: Kovakő - diákmelléklet - x:

Igazgatók az iskoláról

Az iskolák jelenlegi helyzetét, a körülményeket, a tantervet, a tanár-diák kapcsolatot firtató sorozatunkban ezúttal a tanintézetek vezetőié a szó. Biró Bélát, a Székely Mikó Kollégium igazgatóját, Kerekes Dórát, a Mikes Kelemen Főgimnázium aligazgatónőjét, valamint Kerezsi Jánost, a Plugor Sándor Művészeti Líceum igazgatóját kérdeztük.