Életre kel kis gömböc

2015. november 5., csütörtök, Közélet

Meseműhellyé varázsolták elemista gyermekek tegnaptól a sepsiszentgyörgyi Amőba Alapítvány tanulmányi termét, helybéliek és háromszéki nagyszülőknél vakációzó távolabbiak töltik együtt az őszi  szünidő hetét.

  • Készülnek a bábfigurák
    Készülnek a bábfigurák

A díjmentes  vakációs program alatt a húsz bábos tanonc reggeltől délután ötig vesz részt a tevékenységen, a Balassi Intézet támogatásával ebédet is kapnak. Minden nap a magyar mese világa, nyelvezete témával indítja a foglalkozást Tulit Ilona nyugalmazott magyar szakos tanár, ezt követi a bábkészítés Czirmai Brigitta és Nagy-Lázár József irányításával, délután Virág Endre vezeti be a gyermekeket a népi gyermekjátékok, a néptánc világába. A három tevékenység együttes eredményeként mutatják be pénteken a kis elemisták szüleiknek A kis gömböc bábjátékot.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 815
szavazógép
2015-11-05: Közélet - Fekete Réka:

Gyásznap

Ismerős arcok, huszonöt-harmincan, virággal, gyertyával, kegyelettel átitatott lélekkel, főhajtással a legyilkoltak, meghurcoltak, bebörtönzöttek emléke előtt.
2015-11-05: Közélet - Mózes László:

A dizájn a tárgyak lelkiismerete

Ritkán látható, remek kiállítás nyílt kedd este az Erdélyi Művészeti Központban: a bemutatott Mercedes-Benz modellek, fantáziatervek a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) diákjainak munkái, e tárlat révén az autótervezés különleges világába pillanthatnak be a látogatók, sőt, az autók bűvöletében élő gyermekeknek is csemege lehet. A kiállítás – miként az erdélyi dizájnerek munkáit bemutató második tárlat is az EMŰK emeletén – a Dizájn Hét rendezvényeként nyitotta meg kapuit.