Súlyos beteg volt Robin Williams

2015. november 6., péntek, Magazin

Robin Williams nem azért lett öngyilkos, mert depressziós volt, hanem azért, mert egy halálos betegségben, az úgynevezett Lewy-testes demenciá­ban (elbutulásban) szenvedett. Talán három éve lehetett volna még hátra. Ezt az amerikai színész özvegye árulta el.

Susan Schneider most először beszélt férje halálának okáról. „Az egyik percben tökéletesen tiszta volt. Öt perccel később mondott valamit, ami nem illett oda. Minden erejével azon volt, hogy kezelje a problémáit, ő volt a legbátrabb ember, akit valaha ismertem. Az utolsó hónapban már nem ment neki. Mintha átszakadt volna a gát” – idézte a színésznőt a Blikk.
A Lewy-testes demencia gyógyíthatatlan kór. Az idegsejtekben úgynevezett Lewy-testek képződnek, az agyban elsorvadnak, elpusztulnak az idegsejtek. A beteg szellemi tevékenysége folyamatosan csökken, feltartóztatni, megállítani nem lehet. Általában idősebb korban fordul elő, főleg férfiaknál, azonban a kórról pontos leírás nincs, mivel ez a betegség könnyen összetéveszthető például az Alzheimer-kórral és más demenciákkal is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 800
szavazógép
2015-11-06: Magazin - :

Titkos leányiskolákat működtető afgán nő kapta (Az oktatás Nobel-díja)

A lányok oktatását tiltó tálibok uralma idején titkos leányiskolákat működtető afgán nő, Szakena Jakúbi vehette át idén az oktatás Nobel-díjaként is emlegetett, félmillió dollárral (átszámítva mintegy 145 millió forinttal) járó WISE-díjat.
 
2015-11-06: Magazin - :

Újjáépítenék a világ hét csodájából az egyiket

Hatalmas múzeum formájában újraépítenék fiatal görög, spanyol és brit építészek, mérnökök és régészek a legendás rodoszi kolosszust – írja az MTI. A kolosszus az ókorban a görög sziget jelképe volt, a világ hét csodájaként tartják számon.