Újságírók ne vállaljanak politikai szerepet!

2008. április 14., hétfő, Közélet

A közelgő közigazgatási, majd parlamenti választásokra való tekintettel a Magyar Újságírók Romániai Egyesü­letének (MÚRE) igazgatótanácsa és becsületbírósága megerősítette négy évvel ezelőtti ajánlását, miszerint újságírók ne vállaljanak politikai szerepet.

Politikai szerepvállaláson értendő a párton vagy közigazgatáson belüli tisztség és a jelöltség is. A MÚRE arra ösztönzi a sajtósokat, amennyiben mégis politikai szerepet vállalnak, arra az időszakra függesszék fel újságírói tevékenységüket is, ha mégis közölnek a sajtóban, azt kizárólag a lap véleményrovatában és tisztségük feltüntetésével tegyék. Az ajánlást a MÚRE két testülete egyöntetű szavazattal fogadta el a hét végi, a brassói Reménység Házában tartott közgyűlésen, melyen az egyesület idei tevékenységi tervét és költségvetését fogadták el. Ugyanakkor kiosztották a Magyar Köztársaság Kulturális Koordinációs Központjának támogatásával tavaly létesített Veszely Károly-díjat, melyet idén Hecser Zoltán, a Hargita Népe nyugalmazott lapigazgatója, a MÚRE alapító elnöke kapott meg több mint négy évtizedes újságírói munkájának elismeréseként, valamint az ötvenéves marosvásárhelyi rádió magyar szerkesztősége.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2008-04-14: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

A kibicnek semmi sem drága

Kétség nem fér hozzá, az elmúlt négy-öt hónap áremelései igen nehéz helyzetbe hozták mind a nyugdíjasokat, mind a bérből és fizetésből élőket.
2008-04-14: Közélet - Iochom István:

Diákok Kézdivásárhely épített környezetéért

A kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeum és a Múzeumbarátok Egyesülete rajz- és fotópályázatot hirdetett V—XII. osztályos tanulók számára.