Diákok Kézdivásárhely épített környezetéért

2008. április 14., hétfő, Közélet

A kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeum és a Múzeumbarátok Egyesülete rajz- és fotópályázatot hirdetett V—XII. osztályos tanulók számára.

A pályázat célja a diákok városvédő tevékenységének megalapozása, környezetük ismert, illetve kevésbé ismert értékeinek és szépségeinek felfedezése, valamint a beküldött munkák kiállításon való bemutatása volt. A pályamunkák rajzok, festmények, linómetszetek vagy fotók lehettek. A felhívásra százötvenhét tanuló közel kétszáz munkával nevezett be. A kiállítás megnyitójára szombaton délben a céhtörténeti múzeum Incze László Termében került sor, ahol a kiállított munkákat Dimény Attila intézményvezető és Dobolyi Annamária művészettörténész méltatta. A zsűrizést fotóművészek, művészettörténészek és más szakemberek végezték. Minden résztvevő díszoklevelet, három személyre szóló ingyenes múzeumi belépőt és Plugor Sándor Kézdivásárhely főterét ábrázoló grafikájának reprodukcióját kapta ajándékba. A zsűri két fődíját Deme Tamás és Vizsuly Rebeka vehette át. A kiállítás május 11-ig tekinthető meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2008-04-14: Közélet - Szekeres Attila:

Újságírók ne vállaljanak politikai szerepet!

A közelgő közigazgatási, majd parlamenti választásokra való tekintettel a Magyar Újságírók Romániai Egyesü­letének (MÚRE) igazgatótanácsa és becsületbírósága megerősítette négy évvel ezelőtti ajánlását, miszerint újságírók ne vállaljanak politikai szerepet.
2008-04-14: Közélet - Farcádi Botond:

Fordított nap Bölönben

Hamarosan hivatalosan is bejegyzett szervezetként működik majd a Bölöni Ifjúsági és Kulturális Egyesület — tudtuk meg a községbeli ifjúsági irodán dolgozó Lukács Rozáliától.