Fordított nap Bölönben

2008. április 14., hétfő, Közélet

Hamarosan hivatalosan is bejegyzett szervezetként működik majd a Bölöni Ifjúsági és Kulturális Egyesület — tudtuk meg a községbeli ifjúsági irodán dolgozó Lukács Rozáliától.

És a változáshoz illően tervekben sincs hiány: az immár hagyományossá vált rendezvények mellett újakat is szeretnének szervezni. Kilencedik alkalommal rendezik meg a nyári ifjúsági fesztivált, de ifjúsági tábort is terveznek. A lakossági információs központ helyén szeretnének egy erdővidéki ifjúsági központot működtetni. Idén különben szeretnék összehozni az erdővidéki ifjúsági szervezetek találkozóját, amelynek célja a kölcsönös segítségnyújtás, tapasztalatcsere lenne. A találkozóra várják baróti, bibarcfalvi, kisbaconi, középajtai társaikat. Május 9-én fordított napot rendeznek: ekkor egy napig az ifjúság választott képviselői irányítják a község ügyeit — mondta Lukács Rozália. Szerinte egyébként az ifjúság nagy része nyitott kezdeményezéseikre, a baj csupán az, hogy még mindig nagy az elvándorlás a fiatalok körében. Pozitívumként értékelte azonban, hogy a választások után két fiatal önkormányzati képviselője lehet a községnek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-04-14: Közélet - Iochom István:

Diákok Kézdivásárhely épített környezetéért

A kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeum és a Múzeumbarátok Egyesülete rajz- és fotópályázatot hirdetett V—XII. osztályos tanulók számára.
2008-04-14: Közélet - Iochom István:

Helytörténeti vetélkedő

A megyei tanfelügyelőség történelem katedrája március 15-e kapcsán helytörténeti vetélkedőt szervezett az V—VIII., illetve a IX—XII. osztályosok számára.