Szent György-napokMinden korosztályra odafigyelnek

2008. április 26., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Mivel a Szent György-napok minőségét elsősorban, és egyáltalán a rendezvényt a szervezőinek köszönhetjük, fontosnak tartottam, hogy megkérdezzem őket pár dologról. Lázár-Prezsmer Endre szervezővel beszélgettem.

— Mióta foglalkozol rendezvényszervezéssel?

— 2003-ban álltam neki a szervezői munkának, többek közt a Szent György-napoknak. A művelődési ház alkalmazottja vagyok, de ezenkívül is szervezek rendezvényeket.

— Miért álltál neki a Szent György-napok szervezésének?

— Mindig szerettem a szervezői munkát. Talán ez onnan fakad, hogy a színházban dolgoztam díszletmunkásként, de főképp a rendező-asszisztens szerepét töltöttem be. Mindig is volt rendezői ambícióm, és amint belekerültem a Szent György-napok szervezésébe, egyből megszerettem.

— Mire törekedtek a szervezéskor, mik a főbb szempontok?

— Az elsődleges, hogy ez egy városünnep, így ezáltal mindenkinek kell hogy szóljon. Fő szempontunk, hogy minden korosztályt figyelembe véve széles palettájú műsort állítsunk össze, hogy mindenki válogathasson kedve szerint. Ezért odafigyelünk, hogy több igényt, ízlést kielégítő, együtt és külön-külön minden generációt megszólító, átfogó programokban gazdag Szent György-napi rendezvény legyen az idei.

— Mit ajánltok a fiatalok számára, nekik mit nyújt az idei Szent György-napok?

— Idén a fiatalságra nagy hangsúlyt fektettünk. Így kapott helyet az ifjúsági tér, ahol a Szent György-napok hétvégéje alatt programokat szervezünk fiataloknak, de nem csak nekik. Ide tartozik még, hogy a tavalyi után immár másodszor is megtartjuk a tehetségkutató versenyt, de most hangszeresek is részt vesznek, ők is összemérhetik tehetségüket az elődöntő után.

Kérdezett: Ferencz Áron

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-04-26: Kovakő - diákmelléklet - x:

História dióhéjban (Szent György-napok)

Bizony, sokan nem tudjuk, honnan ered szeretett városunk, Sepsiszentgyörgy legnagyobb ünnepe. Archívumok, régi említések hosszas keresése után sikerült elegendő információt összeszednem erről a neves eseményről, mely ismert és elismert az egész országban.
2008-04-26: Kovakő - diákmelléklet - x:

Kávézó az iskolafolyosón (DT-hét a Mikesben)

Az iskola életében már hagyománnyá vállt Diáktanács-hetet idén április végén szervezte meg a Mikes Kelemen Főgimnázium diáktanácsa, ezúttal is sokszínű elfoglaltságokat kínálva az iskola diákjainak.