DT-hét a MikesbenKávézó az iskolafolyosón

2008. április 26., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Az iskola életében már hagyománnyá vállt Diáktanács-hetet idén április végén szervezte meg a Mikes Kelemen Főgimnázium diáktanácsa, ezúttal is sokszínű elfoglaltságokat kínálva az iskola diákjainak.

Az egész héten nyitva tartó Mikes Caféban süteményeket, szendvicset, teát, kávét lehetett vásárolni, és a saját tízórait is meg lehetett melegíteni. Így a harmadik emeleten berendezett kis büfé-kávézó szünetekben az iskola központjává vált. A szintén egész héten tartó Fejvadász játékban a résztvevőknek minden leleményességüket be kellett vetniük a sikerért: társaikat úgy kellett rávenniük egy előre kitűzött feladatra, hogy az közben ne is sejtsen semmit. A játék során kiderült, hogy ki iskolánk legjobb ,,fejvadásza".

A hétfői kézművesdélutánon gyöngyöt fűzni, gipszet önteni és nemezelni lehetett. Másnap a sport került előtérbe: volt tollas, ping-pong, sakkverseny és gumizás is, az esti filmvetítés pedig pihenésként és kikapcsolódásként szolgált.

A hét egyik legérdekesebb programja az Okosabb vagy, mint egy ötödikes? című játék volt, ahol a tizenkettedikesek és tanáraink is felmérhették, mennyire emlékeznek az első iskolás éveikben tanultakra. A kérdések megválaszolásához a játékosok a részt vevő ötödikes diákoktól kaptak segítséget, és kiderült, hogy bizony sok mindent tanulhatunk tőlük. A szerdai napon rendezték a sudoku-bajnokságot, este a kaszinót, ahol a jó hangulatot a kártyajátékok, a rulett, a zene és a gyümölcskoktélok biztosították.

Csütörtök a nyolcórás vetélkedő napja volt, tíz csapat ügyességi versenyen, akadálypályán, lóti-futiban mérte össze rátermettségét, a feladatok között énekeltünk és gombócot is főztünk. A játék jó hangulatát a borongós idő sem tudta elrontani. Gitárest zárta a napot, teázni, énekelni is lehetett.

A DT-hét lezárásaként szombat este after-partyt tartottunk a Szimplában.

Szabó Ágnes

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-04-26: Kovakő - diákmelléklet - x:

Minden korosztályra odafigyelnek (Szent György-napok)

Mivel a Szent György-napok minőségét elsősorban, és egyáltalán a rendezvényt a szervezőinek köszönhetjük, fontosnak tartottam, hogy megkérdezzem őket pár dologról. Lázár-Prezsmer Endre szervezővel beszélgettem.
2008-04-26: Kovakő - diákmelléklet - x:

Csend helyett szórakozás (Iskolanapok a Református Kollégiumban)

A Csendes napoknak már több éves hagyománya van iskolánkban. A diákpresbitérium szervezésében minden évben új ötletekkel bővülnek ezek a csendesnek nem mondható napok. Egy héten át változatos szórakoztatás, tanulás és kikapcsolódás diákoknak és tanároknak egyaránt.