Villámlátogatás Londonban

2008. május 24., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Több hét távlatából visszagondolva örömmel töltenek el az angliai út során szerzett emlékeink. Pontosabban a Mikes Kelemen Főgimnázium angol szakos tanárai által kezdeményezett kirándulásra gondolok, mely a Student Lines szervezésében április 12—20. között zajlott.

Lelkes tanárok és diákok töltötték meg a két autóbuszt, tehát a kirándulás már az első perctől nagy érdeklődésnek örvendett.

Tizenkettedikén hajnalban teljesen felkészülve és felszerelkezve útnak indult a diáksereg. Az első állomás Budapest volt, ahonnan egy rövid éjszakai pihenő után folytattuk utunkat, egyre izgatottabban, az angol főváros felé. A kisebb-nagyobb megállók után (Melki apátság, Passau — a három folyó találkozása) elérkeztünk a ,,csalagúthoz", amelyen keresztül a víz alatt Angliába vonatoztunk. Szálláshelyeink elfoglalása előtt látogatást tettünk még Doverbe, ahol az Északi-tenger kavicsos partján először szívhattuk magunkba a nedves angliai levegőt, majd megcsodáltuk a Canterbury-katedrálist.

Estére megérkeztünk a Londontól nem messze lévő szálláshelyeinkre, ahol mindenki azonnal ágyba bújt, hogy másnap kipihenve vághasson neki London felfedezésének.

Villámgyorsan eltelt a három nap, tele kacagással, örömmel, csodálkozással, csalódással, morgolódással, rohanással. Sajnos, végigrohantunk ezen az óriási városon. De legyünk derűlátóak, és örüljünk, hogy nagyjából minden jellegzetességbe belekóstoltunk. Megnéztük a filmekben látott Big Bent, viaszhírességek mellett pózoltunk a Madame Tussaud’s múzeumban, London tájképét a Szent Pál-katedrális kilátójáról csodálhattuk. Tanúi lehettünk a híres őrségváltásnak, majd megpihenhettünk a Szent James-parkban. Rengeteg múzeum kincseit tekinthettük meg, de alkalomadtán, ha újra lehetőség adódik Angliába jutni, még mindig akadnak látnivalók számunkra.

Orsi

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-05-24: Kovakő - diákmelléklet - x:

Hogy miért hallatod a hangodat?

...mert ma ismét felébredtél, s bár karikás szemek néztek vissza a tükörből, hál’ Istennek, most is lendületesen indult a nap. Gyors öltözés (mintha csak az egykori előadásban játszanál), s pillanatok alatt startra készen várakozol az előszobában. Két osztálytárssal és egy nehéz táskával az oldaladon elindulsz, hogy ma is beszélni tanulj. Útközben forgatod a nyelved, grimaszokat vágsz, melegíted az arcizmaidat.
2008-05-24: Kovakő - diákmelléklet - x:

Jó és rossz pontok a baróti diáktanácsnak

Diáktanács, diákönkormányzat — így, immár kívülállóként kissé nehéz írni minderről, de azért megpróbálok pár gondolatot egybefűzni.