Gyerekszoba: stílusos, személyre szabott

2008. május 29., csütörtök, Család

A Gyermeknaphoz igazította budapesti premierjét az első francia gyerekszoba-szaküzlet, amelynek munkatársai a családok szokásainak és a gyermek személyiségének ismeretében lakberendezési tanácsokkal is szolgálnak.

A kész szobának azonban nemcsak ehhez, hanem a lakás egészének stílusához is illeszkednie kell — fejtette ki Valerie Expert, a hálózat tanácsadója. Ha minimál vagy high tech az otthon uralkodó stílusa, akkor furcsa lenne egy túldíszített, csupa girland, rózsás-masnis szoba a gyereknek.

Az a tapasztalat, hogy sok családban tetemes összeget fordítanak a konyhára, a fürdőszobára vagy a kertre, a gyerekszoba pedig mindig a legkisebb helyiség, és nem tartják olyan fontosnak esztétikumát. Pedig ez jó befektetés, hiszen hatással van a gyerek fejlődő ízlésére — tette hozzá Expert.

Nem utolsó szempont az sem, hogy mennyire tud együtt nőni a gyerekkel a szobája. Ebben a többfunkciós bútorok segítenek: a pelenkázóasztal például később lerakóvá, kis íróasztallá vagy gépasztallá avanzsálhat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-05-29: Család - Józsa Zsuzsanna:

Áldás, népesség!

A Gyulafehérvári Főegyházmegye családpasztorációval foglalkozó munkatársai kérik, hogy péntektől vasárnapig kapcsolódjunk be abba az imaláncba, melyet az édesanyákért és a gyermekekért, népünk megújulásáért indítottak.
2008-05-29: Család - Bernád Ilona:

Népi immunerősítés, életmód (Gyógyítónk a természet)

Idős emberek vallomásai tanúsítják, hogy egészségünk immunállapotunk, szellemi-lelki-testi állapotunk függvénye.
,,Népi szokás, hogy öregedés ellen fokhagymát kell enni. Az én férjem tíz éve mindennap reggelre fokhagymás vajas kenyeret eszik.